247
Στο παρελθόν θα ανήκουν πλέον εικόνες όπως αυτή | INTIMEnews

Πιερρακάκης: Τώρα και ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2020, 11:37
Στο παρελθόν θα ανήκουν πλέον εικόνες όπως αυτή
|INTIMEnews

Πιερρακάκης: Τώρα και ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2020, 11:37

Η ψηφιακή «επανάσταση» σε μία σειρά από υπηρεσίες του Δημοσίου συνεχίζεται και πλέον, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δρομολογείται και η ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ, ώστε να απαλλάσσονται οι ιδιοκτήτες τους από τα τέλη κυκλοφορίας.

Η πρόταση υπεβλήθη από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή και η σχετική ρύθμιση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναμένεται στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Με την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων θα αποφευχθούν οι γνωστές ουρές στην Εφορία τις τελευταίες ημέρες του έτους, καθώς οι ιδιοκτήτες δεν θα χρειάζεται να προσκομίζουν τις πινακίδες μαζί με τη δήλωση ακινησίας, ενώ παρελθόν θα αποτελέσει και η αποθήκευση δεκάδων ζευγών πινακίδων κυκλοφορίας στις ΔΟΥ.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ωστόσο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, προειδοποίησε ότι τα πρόστιμα θα είναι «τσουχτερά» για όσους «έξυπνους» επιχειρήσουν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους, συνεχίζοντας όμως να τις χρησιμοποιούν στα ΙΧ τους προκειμένου να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Για τον σκοπό αυτόν θα υπάρξει το λεγόμενο μητρώο ακινησίας, στο οποίο θα έχει άμεση πρόσβαση –σε πραγματικό χρόνο– η Τροχαία και όποιος πιαστεί να κυκλοφορεί ενώ έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του, θα βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμα που μπορεί να φθάνουν ακόμα και τα 5.000 ευρώ (στην πρώτη παράβαση).

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο σχετικό ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, για την ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων οι ενδιαφερόμενοι θα μπαίνουν σε ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, όπου θα κάνουν τη δήλωση ακινησίας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν e-πιστοποιητικό, το οποίο θα επιδεικνύουν στις αρχές όποτε τους ζητηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...