180
| ΙΝΤΙΜΕnews

Πελώνη: Λύση είναι οι εμβολιασμοί, όχι νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 12:16
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πελώνη: Λύση είναι οι εμβολιασμοί, όχι νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 12:16

Η  Ελλάδα είναι συνεπής στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID. Αυτό τόνισε, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής, στον ΣΚΑΪ 100,3 η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχολιάζοντας αναφορές ότι Γερμανία και Γαλλία άσκησαν κριτική στη χώρα μας και άλλες μεσογειακές χώρες για το γεγονός ότι καλωσορίζουν τουρίστες που έχουν κάνει το ρώσικο ή το κινεζικό εμβόλιο, σκευάσματα που δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, την ΕΜΑ.

Οπως είπε η κυρία Πελώνη, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έγινε ευρύτερη συζήτηση για την πανδημία και τη νέα μετάλλαξη Δέλτα και δεν υπήρξε συναίνεση για πρόσθετους περιορισμούς στις μετακινήσεις, αλλά για την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

«Στη φάση που βρισκόμαστε η λύση είναι οι εμβολιασμοί, και όχι πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της.

Αναφερόμενη εξάλλου στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής και την αναφορά για την Τουρκία, σημείωσε ότι η Αθήνα είναι ικανοποιημένη, καθώς η συνέχεια και συνέπεια στην αποκλιμάκωση από την πλευρά της γείτονος παραμένει όρος για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας με τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο, αφού τα ευρωτουρκικά συνδέθηκαν με τη συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...