381
Η οκταόροφη πολυκατοικία στις φλόγες | B. Moser/Brigade des Sapeurs-Pompiers de Paris (BSPP) via REUTERS

Παρίσι: Τουλάχιστον 10 οι νεκροί από πυρκαγιά σε πολυκατοικία τη νύχτα

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 08:11
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/02/2019 14:59
Η οκταόροφη πολυκατοικία στις φλόγες
| B. Moser/Brigade des Sapeurs-Pompiers de Paris (BSPP) via REUTERS

Παρίσι: Τουλάχιστον 10 οι νεκροί από πυρκαγιά σε πολυκατοικία τη νύχτα

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 08:11
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/02/2019 14:59

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους και ακόμη ένας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε πολυώροφη πολυκατοικία του Παρισιού, στο δημοφιλές 16ο διαμέρισμα, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Οι πυροσβέστες πάλευαν με τις φλόγες επί επτά τουλάχιστον ώρες.

Από τη φωτιά, η οποία πιθανόν είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, τραυματίστηκαν συνολικά 30 άτομα, ανάμεσά τους έξι πυροσβέστες.

Οπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της πόλης, στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας), συνελήφθη μία γυναίκα στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς. Ο εισαγγελέας προσέθεσε ότι η γυναίκα έχει «ψυχιατρικό ιστορικό».

«Χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε πολλές διασώσεις, ειδικά ανθρώπων που είχαν βρει καταφύγιο σε στέγες», εξήγησε νωρίτερα ο Κλεμάν Κονιόν, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πυροσβεστικά οχήματα στο δρόμο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά. Πηγή: Reuters
Το πίσω μέρος του κτιρίου στις φλόγες. Πηγή: Β. Moser/Brigade des Sapeurs-Pompiers de Paris (BSPP) via REUTERS

Γύρω στις 2:30 (3:30 ώρα Ελλάδας), οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν όλους τους κατοίκους από το κτίριο, στην οδό Ερλανζέ (16ο διαμέρισμα), αλλά συνέχιζαν την προσπάθεια να κατασβέσουν τις φλόγες. Αρκετά άλλα κτίρια στη συνοικία χρειάστηκε επίσης, να εκκενωθούν.

Στο σημείο αναπτύχθηκαν περίπου 200 πυροσβέστες.

Οι φλόγες μαίνονταν ακόμα στους τελευταίους ορόφους στις έξι το πρωί (τοπική ώρα). Πηγή: B. Moser/Brigade des Sapeurs-Pompiers de Paris (BSPP) via REUTERS

Η περιοχή είναι δημοφιλής στους τουρίστες, καθώς εκεί βρίσκονται το Τροκαντερό με την ζηλευτή θέα στον Πύργο του Άιφελ, το στάδιο της Παρί Σεν Ζερμέν, το Δάσος της Βουλώνης και πολλά πολυτελή εστιατόρια και καταστήματα.

Αστυνομικοί στο σημείο της πυρκαγιάς, Πηγή: Reuters
Οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα στον δρόμο όπου ξέσπασε η φωτιά. Πηγή: Reuters

«Το Παρίσι ξυπνά μέσα στον πόνο μετά την πυρκαγιά της οδού Ερλανζέρ την νύκτα. Οι σκέψεις για τα θύματα. Ευχαριστώ τους πυροσβέστες το θάρρος των οποίων επέτρεψε την διάσωση πολλών ανθρώπων», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Από την πλευρά της η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό έγραψε, επίσης στο Twitter, ότι «το Παρίσι πενθεί σήμερα, ο απολογισμός είναι τρομακτικός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...