313
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου | IntimeNews

Παπανδρέου υπέρ Ανδρουλάκη: Κοιτάμε τις προγραμματικές συμφωνίες, όχι το μοίρασμα καρεκλών

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2023, 12:50
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
|IntimeNews

Παπανδρέου υπέρ Ανδρουλάκη: Κοιτάμε τις προγραμματικές συμφωνίες, όχι το μοίρασμα καρεκλών

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2023, 12:50

Για το θέμα της συγκυβέρνησης τοποθετήθηκε, μετά και τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, σε ομιλία του στη συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας της παράταξης Γιώργος Παπανδρέου.

«Ας εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας και τη δυνατότητά μας να στεκόμαστε με παρρησία απέναντι στην ιστορία, ότι και να γίνει, όσα και να υποστούμε. Ρωτούν τάχα, με ποιους θα πάμε. Θέλουν να αλλοιώσουν την έννοια της ψήφου του Ελληνικού λαού. Και μάλιστα τώρα, που το εκλογικό σύστημα είναι και απλή αναλογική, μετρά εξίσου η κάθε ψήφος του Έλληνα και της Ελληνίδας.

»Θέλουν να λένε ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι ψήφος στη ΝΔ ή ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι αγαπητοί φίλοι, είναι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι ψήφος στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Πολλοί ρωτούν από τώρα για την σύνθεση της νέας Κυβέρνησης. Νομίζω ότι πήραν σαφή απάντηση από τον Πρόεδρό μας, Νίκο Ανδρουλάκη.

»Πρώτα καλούμε τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. Και όπως ο ίδιος είπε, αν υπάρξει προγραμματική συμφωνία – αλλά μόνο αν υπάρξει -, βεβαίως μετά να συζητηθεί η σύνθεση της κυβέρνησης με συγκεκριμένους όρους», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Πρόσθεσε πως «σωστά είπε ο Πρόεδρος του κόμματος ότι εμείς κοιτάμε τις προγραμματικές συμφωνίες και όχι το μοίρασμα καρεκλών. Ούτε και τις ονοματολογίες που αποπροσανατολίζουν σκοπίμως την πραγματική πολιτική συζήτηση για το τι διακυβεύεται πραγματικά σε αυτή την χώρα. Εάν αυτή η χώρα θα αλλάξει ή θα συνεχίσει να βουλιάζει».

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει «με εκείνους τους πολίτες που μαζί τους μπορούμε να οικοδομήσουμε μια προοδευτική, κοινωνική και πολιτική συμμαχία που θα διαθέτει μια αξιόπιστη προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, με στόχο την προοδευτική αλλαγή της χώρας», για να σημειώσει: «Έτσι οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες θα κατανοήσουν, θα σεβαστούν και θα τιμήσουν εμπράκτως τη δέσμευσή μας ότι ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ ψηφίζεις με σιγουριά μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...