196
| In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παναγιώτης Δημητράς: Δεσμεύονται λογαριασμοί του με εντολή της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2023, 20:07
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παναγιώτης Δημητράς: Δεσμεύονται λογαριασμοί του με εντολή της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2023, 20:07

Τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες, κλπ.) του Παναγιώτη Δημητρά αλλά και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) των οποίων είναι επικεφαλής διέταξε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος μετά από πόρισμά της το οποίο τον εμπλέκει στη διάπραξη διαφόρων ποινικών αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος.

Σε τηλεγράφημά του για την υπόθεση, το ΑΠΕ ΜΠΕ θύμισε ότι κατά διαστήματα ο Παναγιώτης Δημητράς έχει εξαπολύσει μπαράζ μηνύσεων σε δικαστές, εισαγγελείς, δημοσιογράφους και άλλα δημόσια πρόσωπα.

Σε συνέχεια των ενεργειών αυτών του κ. Δημητρά, γνωστού για τη δράση του κυρίως ως εκπροσώπου του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι», ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης παρήγγειλε τη διενέργεια σχετικής έρευνας.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ακολούθως η Αρχή, και σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Παναγιώτης Δημητράς λάμβανε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω ΜΚΟ στις οποίες συμμετείχε, αλλά διέθετε τα χρηματικά ποσά κατά το δοκούν, δηλαδή για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε.

Το εν λόγω πόρισμα διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...