415
| In Time News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Βουλή: Νέα ερώτηση Μπουτσικάκη για τις μηνύσεις Δημητρά – «Επιδιώκει τον εκφοβισμό των εισαγγελικών λειτουργών»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2023, 17:26
|In Time News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Βουλή: Νέα ερώτηση Μπουτσικάκη για τις μηνύσεις Δημητρά – «Επιδιώκει τον εκφοβισμό των εισαγγελικών λειτουργών»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2023, 17:26

Ακόμη μια ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα υπέβαλε την Πέμπτη ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας Χριστόφορος – Εμμανουήλ Μπουτσικάκης, με αφορμή τη δράση του επικεφαλής της ΜΚΟ Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτη Δημητρά.

Πρόκειται για την τέταρτη φορά που ο βουλευτής φέρνει την υπόθεση του «επαγγελματία μηνυτή», όπως έχει χαρακτηρίσει τον κ. Δημητρά στη Βουλή.

Στην προηγούμενη ερώτησή του, τον Μάρτιο, ο κ. Μπουτσικάκης ζητούσε να μάθει αν ο διευθυντής της παραπάνω οργάνωσης, και συμμετέχων σε διάφορες άλλες ΜΚΟ, έχει υποβάλει μήνυση κατά του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, αν ναι γιατί, αλλά και για ποιον λόγο δεν εφαρμόζονται αυτεπαγγέλτως σε βάρος του τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα περί ψευδών καταμηνύσεων, δεδομένου ότι «εκατοντάδες μηνυθέντες αθωώνονται ή απαλλάσσονται» (περισσότερα εδώ).

Είχαν προηγηθεί ερωτήσεις με αφορμή τη δράση του ίδιου προσώπου το 2021, αλλά και το 2022 (διαβάστε σχετικά εδώ).

Με τη νεότερη επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε, ο βουλευτής ζητά να γίνει γνωστό αν ο κ. Δημητράς έχει υποβάλει μήνυση και εναντίον του τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και νυν προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Επιπλέον, ζήτησε να «δοθούν εξηγήσεις γιατί, ενώ του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έτυχε κατ’ εξαίρεσιν τέτοιας πρωτοφανώς αβρής μεταχείρισης, και εντελώς ανενόχλητος και χωρίς να ενοχληθεί κανένα μέλος της οργάνωσής του (σαν να είναι μονοπρόσωπη), συνεχίζει να μηνύει δημοσιογράφους και ανώτατους δικαστικούς».

Ολόκληρη η ερώτηση του κ. Μπουτσικάκη έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της 2945/28-3-2023 ερώτησής μου προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης (και των υπ’ αριθ. 473/19-10-2021, 6116/28-6-2022 και των συνακόλουθων απαντήσεων), προκύπτει ότι ο επικεφαλής του λεγόμενου “Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι” Παναγιώτης Η. Δημητράς διά της βιομηχανίας δεν τρομοκρατεί και φιμώνει μόνο πολίτες και δημοσιογράφους, αλλά επιδιώκει και τον εκφοβισμό των εισαγγελικών λειτουργών.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Εάν και για ποιο λόγο ο γνωστός “παρατηρητής” έχει υποβάλει μήνυση και εναντίον του τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και νυν Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

2. Ο φόβος που προδίδουν μηνύσεις κατά του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων σημαίνει ότι δεν πρόκειται για υπόθεση ενός από τους πολλούς συνήθεις δικομανείς. Παρακαλώ να δοθούν εξηγήσεις γιατί ενώ του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έτυχε κατ’ εξαίρεσιν τέτοιας πρωτοφανώς αβρής μεταχείρισης, και εντελώς ανενόχλητος και χωρίς να ενοχληθεί κανένα μέλος της οργάνωσής του (σαν να είναι μονοπρόσωπη), συνεχίζει να μηνύει δημοσιογράφους και ανώτατους δικαστικούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...