287
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το δώρο του Ισίδωρου Ντογιάκου στα δικαστήρια της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2023, 17:36
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το δώρο του Ισίδωρου Ντογιάκου στα δικαστήρια της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2023, 17:36

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος συνταξιοδοτείται στην εκπνοή του ερχόμενου Ιουνίου, διέθεσε το χρηματικό ποσό που επιδίκασε υπέρ του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αγορά απινιδωτών τους οποίους προσέφερε στα δικαστήρια της Αθήνας.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κ. Ντογιάκος είχε καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγή κατά της σε βάρος του απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, μετά την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του που είχε ασκηθεί, όταν υπηρετούσε ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Στον κ. Ντογιάκο είχε επιβληθεί η πειθαρχική ποινή στέρησης αποδοχών 40 ημερών, για συμπεριφορά ανάρμοστη σε εισαγγελικό λειτουργό και κατάχρηση εξουσίας (λεπτομέρειες για την υπόθεση εδώ).

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε τον εισαγγελικό λειτουργό και επιδίκασε αποζημίωση (χρηματική ικανοποίηση) λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη, παρά το γεγονός δεν είχε διεκδικήσει-αιτηθεί να του επιδικαστεί αποζημίωση.

Κατόπιν αυτού ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προσέφερε τέσσερις απινιδωτές για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια της Αθήνας. Συγκεκριμένα προσέφερε έναν απινιδωτή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που θα καλύπτει και ανάγκες του Ανώτατου Δικαστηρίου, έναν στην Εισαγγελία Εφετών και το Εφετείο Αθηνών και από έναν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σε σχετικό έγγραφο του προς τον αναπληρωτή του, αρχαιότερο αντεισαγγελέα του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου, Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο κ. Ντογιάκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Με αφορμή την επικείμενη αποχώρησή μου από την Υπηρεσία, αναλογιζόμενος τις ευεργεσίες που μου προσέφερε επί μακρά σειρά ετών, σας γνωρίζω ότι προσφέρω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για από κοινού χρήση με τον Αρειο Πάγο, έναν απινιδωτή για την κάλυψη έκτακτων ιατρικών περιστατικών, καρδιολογικού χαρακτήρα, σε χώρους που καθημερινά διέρχεται ή παραμένει μεγάλος αριθμός πολιτών και εργαζομένων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...