444
Η υφ. Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας (αυτονόητο βέβαια, αφού η 7η Δεκεμβρίου πλησιάζει) | ΣΚΑΪ/YouTube

Οχλαγωγία για τα σχολεία: Κλειστά ή ανοιχτά, ανάλογα με το ποιον ρωτάς

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 11:48
Η υφ. Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας (αυτονόητο βέβαια, αφού η 7η Δεκεμβρίου πλησιάζει)
|ΣΚΑΪ/YouTube

Οχλαγωγία για τα σχολεία: Κλειστά ή ανοιχτά, ανάλογα με το ποιον ρωτάς

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 11:48

Η πολυφωνία (αν όχι οχλαγωγία) συνεχίζεται, ενώ η πανδημία καλπάζει στη χώρα και σκοτώνει περίπου 100 συμπολίτες μας τη μέρα.

Νωρίς το πρωί η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, είχε βγει στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ και είχε πει ότι είναι καλύτερο να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν από τον Ιανουάριο. Ελαφρά τη καρδιά, η κυρία Παγώνη είπε ότι «είναι λίγες ημέρες» ως τις γιορτές των Χριστουγέννων, απαξιώνοντας έτσι απλά τις ημέρες της διά ζώσης διδασκαλίας για εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Βέβαια, η κυρία Παγώνη είναι και αυτή που είπε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πήρε τη θεραπεία που έλαβε και ο Ντόναλντ Τραμπ και μετά «το μάζευε».

Λίγο αργότερα η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, είπε στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν γιατί είναι απαραίτητο για τα παιδιά, αλλά πρότεινε ότι το άνοιγμα θα πρέπει να γίνει ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής –«lockdown δύο ταχυτήτων», δηλαδή.

Λίγο μετά, στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ πάλι, βγήκε ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής και είπε ότι με δεδομένο ότι ο Πρωθυπουργός έχει θέσει ως προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολειών αυτά θα πρέπει να ανοίξουν σε όλη τη χώρα, γιατί θα είναι «άδικο» για τους μαθητές της Βορείου Ελλάδας.

Ακολούθησε, στο ίδιο κανάλι, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος βγήκε και είπε ότι σύστησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα σχολεία να μείνουν κλειστά ως και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και ότι αυτό καλό είναι να ισχύσει για όλη τη χώρα, δηλαδή όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχει οξύ επιδημιολογικό πρόβλημα.

Αμέσως μετά, στο ίδιο κανάλι και στην ίδια εκπομπή μάλιστα («Αταίριαστοι»), βγήκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και είπε ότι «μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις είναι οριζόντιες, δεν είχαν κάποια γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης», ενώ τόνισε ότι οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθούν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας –πράγμα αυτονόητο βέβαια, καθώς υποτίθεται ότι τα σχολεία είναι κλειστά ως την Παρασκευή.

«Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά, ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», είπε, για να προσθέσει το γνωστό: ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί, τα προβλήματα έχουν εξομαλυνθεί.

Παραδέχτηκε τουλάχιστον, ότι η εκπαίδευση διά ζώσης είναι αναντικατάστατη.

Την ίδια ώρα, το «lockdown δύο ταχυτήτων», ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο, συζητείται ή δεν συζητείται από την κυβέρνηση, ανάλογα με το ποιον ρωτάς και ποιο κανάλι βλέπεις. Ο Στέλιος Πέτσας λέει ότι δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, αλλά στον πάντα καλά πληροφορημένο ΣΚΑΪ είπαν ότι τέτοια σκέψη υπάρχει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...