211
Απρίλιος 2019. Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ επισφραγίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών | SOOC

Ο Τσίπρας επιστρέφει στον τόπο του «εγκλήματος»: Το ταξίδι στα Σκόπια

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2019, 11:34
Απρίλιος 2019. Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ επισφραγίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών
|SOOC

Ο Τσίπρας επιστρέφει στον τόπο του «εγκλήματος»: Το ταξίδι στα Σκόπια

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2019, 11:34

Δεν είναι η πρώτη φορά που Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει στα Σκόπια –είχε πάει τον περασμένο Απρίλιο για να επισφραγίσει με την παρουσία του τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας όχι ως Πρωθυπουργός αλλά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η «Καθημερινή» το χαρακτήρισε ως «επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος», προφανώς θεωρώντας τη συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων για την επίλυση της πολύχρονης διαμάχης για το ονοματολογικό ως «έγκλημα».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στη γείτονο και θα ξαναβρεθεί με τον καλό του φίλο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μόλις χθες, Τρίτη, είχε την πρώτη του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (εδώ).

Οπως ανέφερε η στήλη «Κονκλάβιο» της «Καθημερινής», ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει την 1η Οκτωβρίου σε συνέδριο που διοργανώνει στα Σκόπια ο Economist. Το συνέδριο θα έχει τον τίτλο «Σύνοδος για τα Δυτικά Βαλκάνια: Ενισχύοντας το μομέντουμ για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση». Τις εργασίες του θα ανοίξει φυσικά ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και έπειτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει για τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ενα δεύτερο ενδιαφέρον είναι ότι στο συνέδριο θα συμμετέχει και ο Μάρτιν Σουλτς, κάποτε μεγάλη ελπίδα της γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας και υποστηρικτής της σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...