547
Ο Τιμ Νταν και η συζυγός του, μιλώντας στα ΜΜΕ αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον Τραμπ | Reuters

Ο Τραμπ έκανε «ριάλιτι» την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο δυο Αγγλων που έχασαν τον γιο τους

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 17:22
Ο Τιμ Νταν και η συζυγός του, μιλώντας στα ΜΜΕ αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον Τραμπ
|Reuters

Ο Τραμπ έκανε «ριάλιτι» την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο δυο Αγγλων που έχασαν τον γιο τους

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2019, 17:22

Ο μισότρελος Πλανητάρχης «ξαναχτύπησε» και αυτή τη φορά καπηλεύτηκε με τον πλέον επονείδιστο τρόπο τον πόνο δυο γονιών, προκειμένου να προσφέρει το… ριάλιτι σώου του.

Ο αμερικανός πρόεδρος απήθυνε πρόσκληση τον Τιμ και την Σάρλοτ Νταν που επισκεφτήκαν τις ΗΠΑ προκειμένου να πιέσουν ώστε να εκδοθεί στην Βρετανία η Αν Σάκολας, δολοφόνος του 19χρονου γιου του, Χάρι, τον οποίο σκότωσε στις 27 Αυγούστου και την επόμενη ημέρα διέφυγε από την χώρα, εκμεταλλευόμενη την διπλωματική της ασυλία, ως σύζυγος υπαλλήλου της CIA στην Αγγλία.

Οι Νταν επισκεφτήκαν τον Λευκό Οίκο, όπου εκεί ο Τραμπ, χωρίς να τους έχει ενημερώσει πιο πριν, τους έφερε προ εκπλήξεως πληροφορώντας τους πως «αν το επιθυμείτε, μπορείτε θα συναντηθείτε με την Αν Σάκολας. Είναι στο διπλανό δωμάτιο», στα πρότυπα των σώου τύπου Τζέρι Σπρίνγκερ, όπου οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές συναντιούνται στο πλατό της εκπομπής και γίνεται το… έλα να δεις.

«Σοκαριστήκαμε λίγο, είναι η αλήθεια αλλά μετά καταστήσαμε σαφές στον πρόεδρο ότι θα συναντηθούμε μαζί της αποκλειστικά με τους δικούς μας  όρους και μόνο σε βρετανικό έδαφος», είπε η Σάρλοτ Νταν.

«Δεν είναι σκόπιμο να γίνει μια τέτοια συνάντηση χωρίς θεραπευτές και μεσολαβητές τόσο για την δική μας οικογένεια, όσο και γι ‘αυτήν. Πώς θα μπορούσε να νιώσει και η ίδια άνετα σε μια κατάσταση όπως αυτή [που ήθελε να μας βάλει ο Τραμπ], χωρίς θεραπευτές και μεσολαβητές;», τόνισε με νόημα, καταλήγοντας πως «εμείς απλώς του ζητήσαμε να κάνει το σωστό [σ.σ: να εκδοθεί η Σάκολας στη Βρετανία]».

Αρχικά, ο Τραμπ είχε αποκλείσει κάθε πιθανότητα να εκδοθεί η 42χρονη Αμερικανίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να δικαστεί, αλλά μετά την συνάντηση με τους γονείς του αδικοχαμένου Νταν εδωσε κάποια σημάδια μετατόπισης της αρχικής του στάσης.

Το τροχαίο έγινε στις 27 Αυγούστου όταν η Σάκολας οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα και παρέσυρε και σκότωσε τον 19χρονο Χάρι Νταν ο οποίος επέβαινε σε μια μηχανή.

Στην συνέχεια κάνοντας χρήση της διπλωματικής ασυλίας έφυγε… νύχτα από την Βρετανία προκειμένου να μην λογοδοτήσει στις Αρχές για το έγκλημά της.

 

Ο αδικοχαμένος Χάρι Νταν: ακόμη και νεκρός δεν έχει την συμπάθεια του Τραμπ

Ερωτηθείς προ ημερών για το θέμα από δημοσιογράφους, ο Τραμπ είπε με το γνωστό ανάλγητο ύφος του πως «αυτά συμβαίνουν»:

«Πρόκειται για μια πολύπλοκη υπόθεση. Ένας νέος σκοτώθηκε και η οδηγός διαθέτει διπλωματική ασυλία. Ήταν ένα ατύχημα. Θα μιλήσουμε μαζί της και θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Για την ώρα, είναι άγνωστο τι προκάλεσε το δυστύχημα», πρόσθεσε και συνέχισε προκλητικά πως «μου έχει τύχει και εμένα ανάλογο περιστατικό. Αυτοί είναι αντίθετοι δρόμοι, μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Όταν συνηθίζεις να οδηγείς στο δικό μας οδικό δίκτυο και ξαφνικά βρίσκεστε σε ένα άλλο, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Πρέπει να υπάρχει προσοχή».

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έστειλε επίσημο αίτημα στην αμερικανική κυβέρνηση να αρθεί η διπλωματική ασυλία για την συγκεκριμένη γυναίκα αλλά ο Τραμπ αρνήθηκε και πρότεινε να συναντηθεί η οικογένεια του 19χρονου με την γυναίκα που τους τον σκότωσε για να απαλύνουν τον πόνο τους!

Ο Τζόνσον δεν έμεινε μόνο σε αυτό.

Τηλεφώνησε ο ίδιος στον Τραμπ και του ζήτησε να ξανασκεφτεί το θέμα.

Ο Τραμπ του απάντησε γενικόλογα λέγοντας ότι καταλαβαίνει τον πόνο της οικογένειας, αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά αφού καλύπτεται από την διπλωματική ασυλία.

Παρακάτω οι δηλώσεις των γονιών του Νταν μετά την επίσκεψη τους στον Λευκό Οίκο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...