248
Ο αμερικανός πρόεδρος - πάντα εκφραστικός, δεν συζητείται αυτό... | REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει χρόνο για την αποστρατικοποιημένη ζώνη στην Κορέα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2017, 21:20
Ο αμερικανός πρόεδρος - πάντα εκφραστικός, δεν συζητείται αυτό...
|REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει χρόνο για την αποστρατικοποιημένη ζώνη στην Κορέα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2017, 21:20

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν προβλέπεται να μεταβεί στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ασία.

Αυτό ανέφερε τη Δευτέρα ένας αμερικανός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. «Ο πρόεδρος πιθανότατα θα επισκεφθεί το στρατόπεδο Χάμφρεϊς και θα είναι δύσκολο να βρει τον χρόνο να κάνει και τα δύο», είπε η πηγή αυτή.

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί τη Σεούλ στις 7 και 8 Νοεμβρίου, σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο με αφορμή τις πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ και την ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ του ιδίου και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο αμερικανός πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας για να χαιρετίσει «τη συμμαχία και τη φιλία» της Ουάσιγκτον με τη Σεούλ και αναμένεται ότι θα καλέσει τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις πιέσεις της στη Βόρεια Κορέα.

Τα τελευταία 30 χρόνια οι περισσότεροι προκάτοχοί του, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Μπους ο υιός και ο Μπιλ Κλίντον, επισκέφθηκαν την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Παρά την ονομασία της αυτή, η ζώνη -«μια από τις τρομακτικότερες περιοχές του κόσμου», όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Μπιλ Κλίντον- είναι ίσως η πιο στρατιωτικοποιημένη μεθόριος στον κόσμο. Πρόκειται για μια λωρίδα πλάτους 4 χιλιομέτρων και μήκους 248, που απέχει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη Σεούλ και είναι διάσπαρτη με ναρκοπέδια, ηλεκτροφόρους φράχτες και αντιαρματικές τάφρους.

Περισσότερα από 60 χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-53) οι δύο γειτονικές χώρες δεν έχουν υπογράψει ακόμη συνθήκη ειρήνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News