226
Ο Ενες Καντέρ με τη φανέλα των Σέλτικς και με πολιτικά προτού πάει στο Καπιτώλιο για να πείσει τους γερουσιαστές για το δίκαιο των αγώνων των τούρκων αντικαθεστωτικών | Facebook/Enes Kanter

Ο Ενές Καντέρ πήγε στην Ουάσινγκτον: «Ο Ερντογάν έχει φυλακίσει 17.000 αθώες γυναίκες και μωρά!»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 12:54
Ο Ενες Καντέρ με τη φανέλα των Σέλτικς και με πολιτικά προτού πάει στο Καπιτώλιο για να πείσει τους γερουσιαστές για το δίκαιο των αγώνων των τούρκων αντικαθεστωτικών
|Facebook/Enes Kanter

Ο Ενές Καντέρ πήγε στην Ουάσινγκτον: «Ο Ερντογάν έχει φυλακίσει 17.000 αθώες γυναίκες και μωρά!»

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 12:54

Τον αγώνα του ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει ο τούρκος άσος του ΝΒΑ και των Μπόστον Σέλτικς, Ενές Καντέρ.

Παρά το προσωπικό κόστος και τις απειλές που δέχεται, ο Καντέρ δεν φαίνεται διατεθειμένος ούτε να κάνει υποχωρήσεις άλλα ούτε και εκπτώσεις στα πολιτικά του πιστεύω. Για τον 27χρονο αστέρα του μπάσκετ ο Ερντογάν «είναι ένας αδίστακτος δικτάτορας».

«Μου λένε να βουλώσω το στόμα μου, να βγάλω απλά τα λεφτά μου και να έχω μια ευτυχισμένη ζωή. Με ρωτάνε γιατί να μιλάω για αυτά τα θέματα. Οταν θίγεις αυτά τα προβλήματα, ποτέ δεν θα πάρεις μεγάλα συμβόλαια και σημαντικές συμφωνίες. Αυτό επηρεάζει εμένα και την οικογένειά μου. Ο πατέρας μου απολύθηκε, η αδερφή μου δεν μπορεί να βρει δουλειά», τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν επισκεπτόταν τον Λευκό Οίκο, ο Καντέρ πήγαινε στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον για να έχει σειρά συναντήσεων με γερουσιαστές, ως θύμα των διώξεων του «Σουλτάνου» κατά πολιτικών αντιπάλων.

Η οικογένεια του Καντέρ αναγκάστηκε να τον αποκηρύξει δημοσίως, προκειμένου να γλιτώσει τα αντίποινα του Ερντογάν. Ο τελευταίος κατηγορεί σταθερά τον Καντέρ ότι έχει σχέσεις με τον αυτοεξόριστο τούρκο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 17.000 αθώες γυναίκες στη φυλακή. Υπάρχουν πάνω από 1.000 μωρά που μεγαλώνουν στις φυλακές μαζί με τις μητέρες τους. Για εμένα είναι σημαντικό και με επηρεάζει. Χρέος μου το να στηρίξω όλους αυτούς τους αθώους ανθρώπους», είπε ο Καντέρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...