360
Ο Νουσί βρέθηκε νεκρός ύστερα από βασανιστήρια και με πολλές πληγές στην οδό Παλαιστίνης στη Βαγδάτη το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουλίου | كرار نوشي / Facebook

Δολοφόνησαν τον «σωσία» του Μπραντ Πιτ στη Βαγδάτη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 12:02
Ο Νουσί βρέθηκε νεκρός ύστερα από βασανιστήρια και με πολλές πληγές στην οδό Παλαιστίνης στη Βαγδάτη το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουλίου
|كرار نوشي / Facebook

Δολοφόνησαν τον «σωσία» του Μπραντ Πιτ στη Βαγδάτη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 12:02

Το να είσαι ομοφυλόφιλος στο Ιράκ δεν είναι αστείο. Ακόμη κι αν δεν το δείχνεις δημόσια με την κοινωνική συμπεριφορά σου. Ακόμα δηλαδή κι αν υπάρχει μόνο η υποψία ότι είσαι ομοφυλόφιλος σου επιτίθενται. Αυτό συνέβαινε και στην περίπτωση του Καράρ Νουσί καιρό τώρα. Χρόνια. Του την έπεφταν οι φανατικοί σουνίτες και σιίτες.

Ο Καράρ Νουσί ήταν γνωστός ως «ο Μπραντ Πιτ της Βαγδάτης». Ηταν ξανθός, με πράσινα μάτια, φορούσε φανταχτερά ρούχα και είχε μακριά μαλλιά. Ηταν γόης και εκκεντρικός.

Τις τελευταίες ημέρες είχε εξαφανιστεί. Οι συγγενείς του τον αναζητούσαν και τη Δευτέρα 3 Ιουλίου δήλωσαν την εξαφάνισή του στην Αστυνομία. Τελικά το πτώμα του εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας, στην οδό Παλαιστίνης, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης. Η Αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία δήλωση, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως ο νεαρός Νουσί δέχθηκε τη μοιραία επίθεση από ομάδα φανατικών ισλαμιστών προσκείμενων στον ISIS, οι οποίοι δεν ενέκριναν το lifestyle του.

18556968_492161587781700_8377561403315188319_n
Ο Καράρ Νουσί ήταν γνωστός ως «ο Μπραντ Πιτ της Βαγδάτης» (كرار نوشي / Facebook)

Το σώμα του Νουσί βρέθηκε γεμάτο πληγές. Είναι προφανές ότι εξέπνευσε ύστερα από πολλά βασανιστήρια. Οι φίλοι στο προφίλ που διατηρούσε στο Facebook με το που έμαθαν το νέο δημοσιοποίησαν τις πολλές απειλές που δεχόταν ο εκλιπών από ανώνυμες ομάδες που δεν ενέκριναν «τα εκκεντρικά ρούχα του και την ξανθιά χαίτη του». Ωστόσο ο ίδιος δεν πτοούνταν. Πολύ πρόσφατα συμμετείχε σε παράσταση στο θέατρο Najah της Βαγδάτης και εκεί ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μέρος σε διαγωνισμό ομορφιάς.

19396595_510469169284275_5070129854212810230_n
Στο κέντρο, κάτω, ο Καράρ Νουσί, στην αφίσα της θεατρικής παράστασης στην οποία συμμετείχε πρόσφατα (كرار نوشي / Facebook)

Η ανακοίνωση αυτή ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι στο μυαλό των φανατικών οι οποίοι ούτως ή άλλως υποπτεύονταν την ομοφυλοφιλία του και τον κατηγορούσαν ότι κάνει παρέα με πόρνες και τραβεστί.

Οι φίλοι του Καράρ Νουσί αναφέρουν πάντως ξεκάθαρα στο Facebook πως από το 2003 σημειώνονται πολλές δολοφονίες νεαρών Ιρακινών, εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους και των υποψιών για τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές προτιμήσεις τους. Τα εγκλήματα διαπράττονται σε αυτές τις περιπτώσεις από φανατικούς ισλαμιστές, σουνίτες και σιίτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...