239
Ο Πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο Σίσι στο Μαξίμου | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: Η εκλογή Μπάιντεν αποκαθιστά τις ισορροπίες συλλογικής ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 15:52
Ο Πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο Σίσι στο Μαξίμου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: Η εκλογή Μπάιντεν αποκαθιστά τις ισορροπίες συλλογικής ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2020, 15:52

Βέβαιος ότι με την ανάληψη της ηγεσίας των ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν θα αποκατασταθούν οι ισορροπίες συλλογικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός στις κοινές  δηλώσεις του με τον πρόεδρο Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τις δηλώσεις του με μία αναφορά στις προσδοκίες της Αθήνας μετά την εκλογή νέου προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτιμώντας ότι οι ήδη ισχυρές σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ θα γίνουν ακόμα ισχυρότερες σε όλα τα επίπεδα.

«Αλλά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο», τόνισε ο Πρωθυπορυγός, «είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συμβάλει στην αποκατάσταση των ισορροπιών συλλογικής ασφάλειας στην ευαίσθητη περιοχή μας. Μια περιοχή, εξάλλου, την οποία –όπως σημείωσε– γνωρίζει καλά, καθώς την παρακολουθεί εδώ και δεκαετίες».

Η Ελλάδα, λοιπόν, συμπλήρωσε, έχει κάθε λόγο να καλωσορίσει, μαζί με όλους τους εταίρους της στην περιοχή, την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στον κεντρικό ρόλο τους ως ηγετικού παράγοντα του ΝΑΤΟ, αλλά και να εκτιμήσει τη σημασία της αναφοράς του νέου προέδρου στην επιστροφή των ΗΠΑ στις αρχές της Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος θα υποδεχτούν με θετική διάθεση την αποφασιστικότερη συμβολή της Αμερικής στα δρώμενα της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει έναντι της παρατεταμένης προκλητικότητας του καθεστώτος Ερντογάν και της ιδιότυπης ανοχής που απολάμβανε από τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...