679
O Aλέξης Τσίπρας έξω από το δημαρχείο στη Μύρινα | ΙΝΤΙΜΕnews

Μεταξύ «συγγενών και φίλων» η υποδοχή Τσίπρα στη Λήμνο

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2018, 12:11
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/05/2018, 17:01
O Aλέξης Τσίπρας έξω από το δημαρχείο στη Μύρινα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μεταξύ «συγγενών και φίλων» η υποδοχή Τσίπρα στη Λήμνο

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2018, 12:11
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/05/2018, 17:01

Περίπου 30 με 40 άτομα έδωσαν το παρών στην υποδοχή του Πρωθυπουργού στο δημαρχείο της Λήμνου, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες από την επίσκεψη.

31598599_1808466489175155_7323324744722284544_n

Παρά την αδιάψευστη εικόνα που μετέφεραν από την άφιξη του Πρωθυπουργού στο δημαρχείο στη Μύρινα (δείτε τη φωτογραφία πάνω και πιο κάτω το σχετικό βίντεο από Limnos FM 100) το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ θέλησε να πείσει για μία ακόμη φορά ότι «ο κ. Τσίπρας έτυχε θερμής υποδοχής», «με κατοίκους του νησιού να τον καλωσορίζουν εγκάρδια και να ανταλλάσσουν σύντομες φιλικές κουβέντες μαζί του» (σύμφωνα πάντα με το σχετικό τηλεγράφημα).

Ανέφερε ο φιλότιμος ανταποκριτής του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, ότι: «Την ευκαιρία να συνομιλήσει με πάρα πολλούς νησιώτες, σε χαλαρό και πιο άμεσο κλίμα, είχε ο Αλέξης Τσίπρας σε βόλτα περίπου 40 λεπτών που έκανε με τα πόδια στο λιμάνι και την κεντρική αγορά της Μύρινας της Λήμνου.

»…Περιδιαβαίνοντας το κεντρικό πλακόστρωτο σοκάκι όπου φιλοξενούνται στη σειρά δεκάδες καταστήματα -η κεντρική αγορά του νησιού-, ο πρωθυπουργός μίλησε με τους καταστηματάρχες. “Να προσέχετε και τους νησιώτες”, του είπε στη συνομιλία τους μια υπάλληλος καφετέριας που βρέθηκε στο νησί από τη Βόρεια Ελλάδα. Σε άλλο κατάστημα του έθεσαν το ζήτημα της εξίσωσης του ΦΠΑ στα νησιά, με έναν πιο… διπλωματικό τρόπο: “Σας καλωσορίζουμε στην αγορά, είμαστε Κολωνάκι και Μύκονος”, εννοώντας ότι ο ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι χαμηλότερος. “Φάγαμε τον γάιδαρο, μας έμεινε η ουρά”, είπε ο πρωθυπουργός σε μια καταστηματάρχη, με εκείνη να τον ρωτά: “Βγαίνουμε; (σ.σ. από το πρόγραμμα)”, και τον Αλέξη Τσίπρα να της απαντά: “Αφού στο λέω εγώ”»…

Ο δήμαρχος Δημήτρης Μαρινάκης δώρισε στον Πρωθυπουργό το έμβλημα του δήμου του νησιού, που απεικονίζει τη βασίλισσσα Υψιπύλη, καθώς και έναν αμφορέα από κοχύλια, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει ότι θα τον τοποθετήσει στο Μέγαρο Μαξίμου για να κοσμεί τον χώρο.

Ακολούθησε σύσκεψη στο δημαρχείο με τον δήμαρχο και φορείς της πόλης, κατά την οποία όπως και πάλι θέλησε να υπογραμμίσει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συνομιλητές του κ. Τσίπρα τον ευχαρίστησαν για το γεγονός ότι καλύφθηκαν όλα τα κενά εκπαιδευτικών στο νησί.

288219
Ο φωτογράφος του Πρωθυπουργού απαθανάτισε πάντως και κάποιους που έσπευσαν να σφίξουν το χέρι του Αλέξη Τσίπρα/ INTIMEnews
288218
O Aλέξης Τσίπρας χαιρετά μία μικρή κάτοικο του νησιού. Πίσω τους άδειοι ο δρόμοι της Μύρινας/ ΙΝΤΙΜΕnews

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν στη Λήμνο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιώργος Πάλλης.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Λήμνο περιελάμβανε επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας (φωτογραφίες κάτω από INTIMEnews) και αμέσως μετά ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι.

Ασφαλώς ο κ. Τσίπρας έδωσε και μια ομιλία στη Λήμνο σε χώρο όπου ήταν ευδιάκριτο το μήνυμα των κατοίκων: «Καλώς ήρθατε κύριε Πρωθυπουργέ»…

Facebook CEO Mark Zuckerberg sits down following a break to resume testifying before a joint Senate Judiciary and Commerce Committees hearing regarding the company’s use and protection of user data, on Capitol Hill in Washington, U.S., April 10, 2018. REUTERS/Leah Millis

«Η Λήμνος φέρει ξεχωριστό ιστορικό φορτίο, μέσα στην πορεία των χρόνων. Από κάθε άποψη και σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Διότι πρόκειται για ένα τόπο ζωντανό και δημιουργικό από τη νεολιθική εποχή -όπως άλλωστε μαρτυρά η Πολιόχνη και η Μύρινα-, την περίοδο των Πελασγών, φθάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εποχή», είπε ο Πρωθυπουργός και προσέθεσε:

288256

«Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν άλλωστε -πέραν από τους ιστορικούς- ότι εδώ έγινε το αποφασιστικό βήμα για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ, το 1918, στον Μούδρο υπογράφηκε η ανακωχή των δυνάμεων της Αντάντ με την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πολλοί περισσότεροι όμως γνωρίζουν ότι η Λήμνος, έγινε ένας από τους πρώτους φιλόξενους τόπους υποδοχής των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Και φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι λίγα μίλια παραδίπλα, βρίσκεται ο Άη Στράτης, ένας τόπος μαρτυρίου και ζωντανό μνημείο για την ελευθερίας και τη δημοκρατία στην πατρίδα μας».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...