236
Η μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας κατέκαιγε ένα υπέροχο δάσος ως τη θάλασσα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές: Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 14:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/07/2020, 19:05
Η μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας κατέκαιγε ένα υπέροχο δάσος ως τη θάλασσα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές: Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 14:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/07/2020, 19:05

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις Κεχριές Κορινθίας, με συνέπεια το μεσημέρι της Τετάρτης να εκκενωθούν τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.

Αργά το απόγευμα η πυρκαγιά παρέμενε σε εξέλιξη, με πολλές διάσπαρτες εστίες αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Aγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί εκεί.

Ακόμη, έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Οι καπνοί ανησύχησαν τους λουώμενους (George Vitsaras / SOOC)

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Ωστόσο, αργότερα το απόγευμα, ο ίδιος ότι προχώρησε και στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας καθώς και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ έσπευσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συνολικά κινητοποιήθηκαν 143 πυροσβέστες, 42 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, οκτώ ερπυστριοφόρα και έξι αεροσκάφη, ενώ υπήρξε και συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...