363
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μαρινάκης: «Συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος» ο Κασσελάκης

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2024, 10:00
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μαρινάκης: «Συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος» ο Κασσελάκης

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2024, 10:00

H αστυνομία έχει πάει στη δικαιοσύνη τις πλήρεις συνομιλίες από τα καταγραφικά του ΟΣΕ, δεν τίθεται κανένα θέμα αλλοίωσης της έρευνας για το δυστύχημα των Τεμπών: αυτό τόνισε, το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, καθώς το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» («μονταζιέρα στα Τέμπη») συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις στην πολιτική ζωή της χώρας –με την αντιπολίτευση να καταθέτει εντός της ημέρας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί ότι με κάποιον τρόπο φρόντισε να αλλοιωθούν ηχητικά συνομιλιών του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας εκείνη την εφιαλτική νύχτα της σιδηροδρομικής τραγωδίας, προκειμένου να εδραιωθεί το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους.

Ο κ. Μαρινάκης έκανε από την πλευρά του λόγο για «αφήγημα αμφισβήτησης» του ανθρώπινου λάθους, το οποίο έχει ήδη παραδεχτεί ο σταθμάρχης Λάρισας εξ αρχής. Συμπλήρωσε ότι δεν πρόκειται μόνο για ανθρώπινο λάθος, ωστόσο αυτό δεν αμφισβητείται.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό πορτ παρόλ, ανασύρθηκε «ένα λυμένο θέμα ένα χρόνο μετά, που δεν επηρεάζει την ουσία της υπόθεσης, για να παρουσιαστεί ως ένα ακόμα ζήτημα στο ευρύτερο αφήγημα της συγκάλυψης».

Μάλιστα σημείωσε ότι στο πλαίσιο της τραγικής αυτής υπόθεσης, υπάρχει πρόσφορο έδαφος να καλλιεργηθούν θεωρίες συνωμοσίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει ήσυχα αντικειμενικά και αμερόληπτα τη δουλειά της, να ερευνήσει τους πάντες και τα πάντα».

Με αφορμή τη πρόταση δυσπιστίας, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική κοινοβουλευτική διαδικασία, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως λίγο μετά το δημοσίευμα έρχεται ο κ. Ανδρουλάκης –οποίος, όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, «έχει καταλογίσει τα χίλια μύρια όσα στην κυβέρνηση»– και καταθέτει πρόταση δυσπιστίας 24 Μαρτίου για ένα θέμα από το οποίο δεν προκύπτει ούτε ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας ούτε θέμα επηρεασμού της κοινής γνώμης γιατί ο σταθμάρχης έχει ομολογήσει.

«Εχουμε καθήκον», υπογράμμισε επίσης ο κ. Μαρινάκης, «όταν φαίνεται να απειλείται η αλήθεια να βγούμε μπροστά και να μην αφήσουμε κανένα ψεγάδι καμία σπιθαμή παραπληροφόρησης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «συνειδητό υπονομευτή του πολιτεύματος» τον Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με το οποίο ζητά τη διεξαγωγή εκλογών με διεθνείς παρατηρητές.

«Ο κ. Κασσελάκης ελαφρά τη καρδία παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα, δεν θα το αφήσουμε να πέσει κάτω» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...