223
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στέκεται μπροστά στο ιουδαϊκό τείχος, που είναι το ιερότερο σημείο για τους εβραίους των Ιεροσολύμων | REUTERS/Ammar Awad

Μακρόν και ισραηλινοί αστυνομικοί «αρπάχτηκαν» στα Ιεροσόλυμα!

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 19:55
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στέκεται μπροστά στο ιουδαϊκό τείχος, που είναι το ιερότερο σημείο για τους εβραίους των Ιεροσολύμων
|REUTERS/Ammar Awad

Μακρόν και ισραηλινοί αστυνομικοί «αρπάχτηκαν» στα Ιεροσόλυμα!

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 19:55

Επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου μέσα στην εκκλησία της Αγίας Αννας στα Ιεροσόλυμα με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ισραηλινούς αστυνομικούς φρουρούς.

Αφορμή του συμβάντος αποτέλεσε η είσοδος δυνάμεων της ισραηλινής αστυνομίας στον ναό προτού τον επισκεφθεί ο Μακρόν.

Ο γάλλος πρόεδρος μιλώντας Αγγλικά και σε οργισμένο ύφος απαίτησε από τους Ισραηλινούς να εξέλθουν του ναού τον οποίο ο ίδιος επισκεπτόταν.

«Δεν μου αρέσει αυτό που κάνετε μπροστά μου! Βγείτε έξω! Σεβαστείτε τους κανόνες που υπάρχουν εδώ και αιώνες!» – αυτά τα λόγια είπε ο Μακρόν στους φύλακες.

Ενα βίντεο κυκλοφόρησε αμέσως και δείχνει τον γάλλο πρόεδρο στην παραπάνω σκηνή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το επεισόδιο, ο Μακρόν δήλωσε ότι η ιστορία έληξε αισίως και ότι έδωσε τα χέρια με τους ισραηλινούς άνδρες της ασφάλειας. Οι Ισραηλινοί αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό.

  • Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και με τον αείμνηστο Ζακ Σιράκ, ο οποίος με το ίδιο αξίωμα επισκεπτόμενος τα Ιεροσόλυμα, το 1996, είχε εμπλακεί σε φραστικό επεισόδιο με ισραηλινούς πράκτορες.

Ο γάλλος πρόεδρος βρίσκεται στο Ισραήλ για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ολοκαυτώματος που θα γίνει με αφορμή την 75η επέτειο της απελευθέρωσης του Αουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό. Πριν από την επίσκεψή του στην εκκλησία ο Μακρόν περπάτησε στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων και μάλιστα σταμάτησε έξω από την εκκλησία του Παναγίου Τάφου.

Αργότερα επισκέφθηκε το μουσουλμανικό τέμενος Αλ Ακσά και το ιουδαϊκό τείχος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...