205
Φωτογραφία από βίντεο δείχνει κατεστραμμένο όχημα από την ισαηλινή αεροπορική επίθεση στον νότιο Λίβανο. | Al-Jadeed Tv/Handout via REUTERS

Λίβανος: Δύο νεκροί από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2024, 20:52
Φωτογραφία από βίντεο δείχνει κατεστραμμένο όχημα από την ισαηλινή αεροπορική επίθεση στον νότιο Λίβανο.
|Al-Jadeed Tv/Handout via REUTERS

Λίβανος: Δύο νεκροί από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2024, 20:52

O πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς έχει πυροδοτήσει εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη.

Ενα μέλος της Χεζμπολάχ και ένας άλλος Λιβανέζος πολίτης σκοτώθηκαν το Σάββατο από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, όπως ανέφεραν πηγές των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας στο πρακτορείο Reuters.

Το Ισραήλ εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο εναντίον παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων που εδρεύουν εκεί αλλά και κατά της πανίσχυρης, υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, η οποία από την πλευρά της εκτοξεύει πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος.

Επίθεση σε βάση στο Ιράκ

Αλλά και στο Ιράκ, αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά και ένα μέλος των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας πιο σοβαρά, από την επίθεση στην αεροπορική βάση Άιν αλ Ασαντ, όπως ανέφερε αξιωματικός του αμερικανικού στρατού.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για πλήγμα με βαλλιστικούς πυραύλους, όμως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επρόκειτο για ρουκέτες.

Εκπρόσωπος των τοπικών αστυνομικών αρχών είπε ότι η βάση χτυπήθηκε από «15 ρουκέτες» που προήλθαν από την επαρχία Αλ Ανμπαρ. Οι 13 από αυτές καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, όμως δύο έπληξαν τη βάση όπου φιλοξενούνται Αμερικανοί και άλλοι στρατιώτες του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...