432
Φλαμπουράρης, Πετσίτης και Τσίπρας στην Κουμουνδούρου, σε χαλαρή κουβέντα. Η φωτογραφία δεν είναι βεβαίως μια από τις σέλφι που, κατά τον κ. Φλαμπουράρη, απλώς έβγαζε ο κ. Πετσίτης | φωτ. αρχείου

Ξεκινά η έρευνα για Πετσίτη-ΔΕΠΑ: ποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν για κατάθεση

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2019, 11:43
Φλαμπουράρης, Πετσίτης και Τσίπρας στην Κουμουνδούρου, σε χαλαρή κουβέντα. Η φωτογραφία δεν είναι βεβαίως μια από τις σέλφι που, κατά τον κ. Φλαμπουράρη, απλώς έβγαζε ο κ. Πετσίτης
|φωτ. αρχείου

Ξεκινά η έρευνα για Πετσίτη-ΔΕΠΑ: ποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν για κατάθεση

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2019, 11:43

Ανοίγει και επισήμως η υπόθεση Πετσίτη καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινά ο κύκλος των καταθέσεων για τον ρόλο του μυστικοσύμβουλου του Μαξίμου στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, με τις διευκολύνσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ προς την ELFE εταιρεία συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα»,αποδέκτες κλήσεων για μαρτυρική κατάθεση στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, αναμένεται να γίνουν οι Νίκος Παππάς (παιδικός φίλος του Μανώλη Πετσίτη), ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο πρώην υπουργός Εσωερικών και νυν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ακόμα και οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Δραγασάκης, Αλέξης Χαρίτσης, η πρώην υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ανδρέας Νεφελούδης.

Τα ονόματα των ανωτέρω έχει αναφέρει ο ίδιος ο τέως πρόεδρος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος.

Επικαλούμενος συγκεκριμένες συναντήσεις και διαλόγους, ο κ. Κιτσάκος έχει καταγγείλει πως με εντολές των αρμοδίων υπουργών η εταιρεία Λαυρεντιάδη συνέχιζε να προμηθεύεται αέριο από τη ΔΕΠΑ  ακόμα και όταν το χρέος της έφτασε τα 120 εκατ. ευρώ.

Η μηνυτήρια αναφορά

Μέσα από τις 100 σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει η διοίκηση της ΔΕΠΑ εναντίον του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο Κιτσάκος κατηγορείται από τους διαδόχους του ότι, επί διοικήσεώς του, το χρέος της ELFE εκτοξεύθηκε και ότι διαπραγματεύθηκε ανταλλαγή του με δεσμευμένα από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ακίνητα. Κατηγορείται επίσης επειδή η ΔΕΠΑ συνέχισε να προμηθεύει τον επιχειρηματία με αέριο, μέσω ενός πλέγματος άλλων εταιρειών, οι οποίες εμφανίζονταν ως άσχετες μεταξύ τους. Βασικός στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι πλέον να αποσαφηνιστούν η όποια εμπλοκή του Πετσίτη σε αυτή την υπόθεση και η δική του σύνδεση με την ELFE.

Οσον αφορά τον Μανώλη Πετσίτη, ο τέως πρόεδρος της ΔΕΠΑ αναφέρει ότι τον επισκεπτόταν υπηρεσιακά, για το ίδιο θέμα, εμφανιζόμενος ως «εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου».

Ο Θεόδωρος Κιτσάκος είχε τοποθετηθεί στη ΔΕΠΑ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχοντας προϋπηρεσία σε επιτελική θέση στην ELFE.

Ο Μανώλης Πετσίτης, από την άλλη, μπήκε στο κάδρο της έρευνας μετά την αποκάλυψη ότι συστηνόταν ως ενδιάμεσος της κυβέρνησης σε διάφορους συνομιλητές, μεταξύ άλλων και στον τέως πρόεδρο της ΔΕΠΑ.

Εκτός από στενός φίλος και συνομιλητής του Νίκου Παππά (από τα χρόνια της Καισαριανής), ο «Μανόλο» όπως τον αποκαλούσαν φιλικά στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου, έχει να επιδείξει μία εντυπωσιακή εκτόξευση των εισοδημάτων του από το 2015 και μετά, καθώς από σερβιτόρος εξελίχθηκε σε στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων με εισόδημα άνω των 200.000 ετησίως. Ανάμεσα στις εταιρείες αυτές ήταν και η ΕLFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...