265
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο βήμα της Βουλής την Τρίτη | INTIMEnews

Κουτσούμπας: Αύριο θα μας πουν ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι ενιαίο νατοϊκό έδαφος

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2022, 14:32
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο βήμα της Βουλής την Τρίτη
|INTIMEnews

Κουτσούμπας: Αύριο θα μας πουν ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι ενιαίο νατοϊκό έδαφος

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2022, 14:32

Eνάντια σε οιαδήποτε συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τάχθηκε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η απάντηση, είπε, δεν είναι να συστρατευθούν οι λαοί με τον έναν ή τον άλλον ιμπεριαλιστικό πόλο, το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ – Ρωσία, αλλά η αυτοτελής ανεξάρτητη γραμμή μακριά από όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

«Το ΝΑΤΟ είναι μια στρατιωτική συμμαχία. Τι πάει να πει “νατοϊκό έδαφος”; Αντιλαμβάνεστε πού οδηγεί η υιοθέτηση αυτού του όρου; Αύριο μεθαύριο θα σου πουν ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι ένα ενιαίο ΝΑΤΟϊκο έδαφος», προειδοποίσε στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί, ο κίνδυνος είναι άμεσος», ισχυρίστηκε με αφορμή την απόφαση αποστολής ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας στους Ουκρανούς.

«Μήπως έχετε έτοιμη καμιά μονάδα να φύγει προς τα κει;» διερωτήθηκε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικής μονάδας στο πλαίσιο της ταχείας δύναμης που ενεργοποίησε το ΝΑΤΟ.

Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να κλείσουν οι βάσεις, κανένα στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία ή σε χώρα που συνορεύει μαζί της, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με τον λαό στην εξουσία, ήταν τα μηνύματα που εξέπεμψε κατά την ομιλία του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...