280
Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στην παρουσία του στο πάνελ της εκπομπής «Σήμερα» | YouTube/SKAI

Βορίδης για Μάτι: Αναντίστοιχη μια τέτοιου τύπου ποινή για ένα τέτοιο μέγεθος τραγωδίας

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 10:42
Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στην παρουσία του στο πάνελ της εκπομπής «Σήμερα»
|YouTube/SKAI

Βορίδης για Μάτι: Αναντίστοιχη μια τέτοιου τύπου ποινή για ένα τέτοιο μέγεθος τραγωδίας

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 10:42

Η είδηση της απόφασης του δικαστηρίου για το Μάτι, το πρωί της Δευτέρας, βρήκε τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, στο στούντιο του ΣΚΑΪ. Και το γεγονός ότι από τους 21 κατηγορούμενους για την εθνική εκείνη τραγωδία του 2018, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο βρήκε έξι ενόχους και αθώωσε 15, δεν πέρασε ασχολίαστο.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως είναι «αναντίστοιχη μια τέτοιου τύπου ποινή για ένα τέτοιο μέγεθος τραγωδίας».

«Το “ακούμε”, γιατί δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε κάτι άλλο. Προφανώς θα υπάρξουν εφέσεις», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Κατά τα άλλα και σε πιο πολιτικό τόνο, ο κ. Βορίδης απάντησε στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, η οποία νωρίτερα, σε ένα άλμα της λογικής, είχε υποστηρίξει –επίσης από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ– ότι ο πήχης των ευρωεκλογών του Ιουνίου δεν θα είναι οι προηγούμενες ευρωεκλογές αλλά οι εκλογές του 2023 –«θα μετρηθούμε με βάση τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και όχι με εκείνα των προηγούμενων ευρωεκλογών» είπε η κυρία Κεχαγιά.

«Φαίνεται σε κάποιον λογικό να συγκρίνει βουλευτικές εκλογές με ευρωπαϊκές εκλογές; Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έχουν δικά τους χαρακτηριστικά» απάντησε ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε:

«Το 2019 η ΝΔ πήρε, αν θυμάμαι καλά, στις ευρωεκλογές 33,1% και έναν μήνα μετά πήρε 39%. Τώρα τι θα πούμε δηλαδή, ότι οι ευρωεκλογές δεν έχουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά; Η ΝΔ έχει να πάρει παραπάνω από το 33,1% σε ευρωπαϊκές εκλογές από το 2004 αλλά βεβαίως παίρνει μεγαλύτερα ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές. Το ένα αστείο είναι ότι θέλουν να συγκρίνουν ευρωεκλογές με βουλευτικές. Προφανώς άτοπη η σύγκριση… Αλλά γιατί το κάνουν τώρα αυτό; Αντί να πάνε στο 24% που είναι ο πήχης των ευρωεκλογών, πάνε στο ακόμα χειρότερο που είναι ο πήχης του 17% των βουλευτικών» σχολίασε με νόημα ο κ. Βορίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...