476
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε εκδήλωση το 2021 | EPA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI

Παρίσι: «Υπό κράτηση» ο Ντεπαρντιέ μετά από κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 13:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/04/2024, 23:00
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε εκδήλωση το 2021
|EPA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI

Παρίσι: «Υπό κράτηση» ο Ντεπαρντιέ μετά από κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 13:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/04/2024, 23:00

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ εκλήθη την Δευτέρα να παρουσιασθεί στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού και να τεθεί υπό κράτηση για να ανακριθεί σχετικά με κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλικές επιθέσεις, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και τον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Αυτή τη φορά, ο 75χρονος ηθοποιός κλήθηκε για ανάκριση σχετικά με κατηγορίες εναντίον του από δύο γυναίκες.

Πρόκειται για μία σκηνογράφο που εργαζόταν στο γύρισμα της ταινίας «Les Volets Verts» και κατηγορεί τον ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 καθώς και μία βοηθό σε άλλο γύρισμα, η οποία τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση το 2014.

Η πρώτη κατέθεσε μήνυση τον Φεβρουάριο 2024 για σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική παρενόχληση και σεξιστικές προσβολές. Οι έρευνες ανατέθηκαν στο τρίτο τμήμα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού.

Η σκηνογράφος έχει δηλώσει στην Mediapart ότι ο Ντεπαρντιέ έκανε επανειλημμένως προσβλητικά σχόλια κατά την διάρκεια του γυρίσματος, ενώ αργότερα «την άρπαξε βίαια και την άγγιξε από την μέση και την κοιλιά μέχρι το στήθος» πριν τον απομακρύνουν οι σωματοφύλακές του.

«Στο τέλος της κράτησής του (…) επιδόθηκε στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ κλήτευση ώστε να εμφανιστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου (…) για τις σεξουαλικές επιθέσεις που είναι πιθανόν να διαπράχθησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 σε βάρος των δύο θυμάτων, στα γυρίσματα της ταινίας “Les volets verts”» διευκρίνισε η εισαγγελία του Παρισιού.

Ο ηθοποιός, που ήδη διώκεται για άλλο βιασμό, κατέθετε όλη την ημέρα στην αστυνομία σχετικά με τις καταγγελίες δύο γυναικών.

Γύρω στις 20.30 (ώρα Ελλάδας), ένας από τους δικηγόρους του, ο Κριστιάν Σεν-Παλέ, είπε στους δημοσιογράφους ότι η αστυνομική κράτηση έληξε και ο Ντεπαρντιέ δεν βρισκόταν πλέον στο αστυνομικό τμήμα.

«Όταν ένας άνθρωπος κατηγορείται, μοιραία, κάποια στιγμή πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Σήμερα λοιπόν ήταν μια από αυτές τις ημέρες όπου έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες σε βάρος του, τις οποίες αμφισβητεί», πρόσθεσε ο δικηγόρος, εκφράζοντας τη λύπη του για τη διαρροή πληροφοριών στον Τύπο.

Κατηγορίες και για άλλες επιθέσεις

Κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον της ηθοποιού Σαρλότ Αρνού έχουν απαγγελθεί κατά του ηθοποιού από το 2020.

Η ηθοποιός Ελέν Νταράς έχει επίσης καταθέσει εναντίον του μήνυση για σεξουαλική επίθεση κατά την διάρκεια γυρίσματος το 2007. Αυτή η μήνυση στάλθηκε στο αρχείο από την εισαγγελία του Παρισιού λόγω παραγραφής.

Στην Ισπανία, μήνυση έχει κατατεθεί κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ από την δημοσιογράφο και συγγραφέα Ρουθ Μπάσα, που τον κατηγορεί ότι την βίασε το 1995.

«Ποτέ μα ποτέ, δεν έχω κακοποιήσει γυναίκα», έχει δηλώσει ο ηθοποιός σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο 2023 στην Le Figaro αναφερόμενος στις κατηγορίες της Σαρλότ Αρνού.

Τον Δεκέμβριο, έσπευσε να τον υπερασπιστεί ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ αργότερα, η Κάρλα Μπρούνι, η Σαρλότ Ράμπλινγκ και διάφορες προσωπικότητες της Γαλλίας, υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στη Le Figaro, εκφράζοντας την οργή τους για το «λιντσάρισμα» του Ντεπαρντιέ και λέγοντας ότι θα έπρεπε να επωφεληθεί από το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε άλλος ύποπτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...