465
Η Κίντμαν ευχαρίστησε τους σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε για τους ρόλους αντισυμβατικών γυναικών | Reuters / Creative Protagon

Το αμερικανικό σινεμά τίμησε την Αυστραλέζα Νικόλ Κίντμαν

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 15:10
Η Κίντμαν ευχαρίστησε τους σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε για τους ρόλους αντισυμβατικών γυναικών
|Reuters / Creative Protagon

Το αμερικανικό σινεμά τίμησε την Αυστραλέζα Νικόλ Κίντμαν

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 15:10

Η 56χρονη Νικόλ Κίντμαν είναι η πρώτη ηθοποιός από την Αυστραλία στην οποία αποδίδεται η υψηλότερη τιμή του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, το Life Achievement Award, ένα βραβείο που αφορά τα συνολικά επιτεύγματα κάποιου κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Στην ηθοποιό του «Μουλέν Ρουζ» απένειμε το βραβείο η Μέριλ Στριπ, σε μια τελετή που έγινε στο Χόλιγουντ, όπως περιέγραψε το BBC. Αποδεχόμενη το βραβείο, φορώντας ένα εντυπωσιακό χρυσό φόρεμα Balenciaga, η Κίντμαν ευχαρίστησε όλους τους σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε στην καριέρα της.

H Κίντμαν επί σκηνής, πλαισιωμένη από τους μεγάλους ρόλους της (Reuters)

«Είναι προνόμιο να κάνω ταινίες. Και μεγάλη τιμή που έχω κάνει ταινίες και τηλεόραση με αυτούς τους σκηνοθέτες, οι οποίοι μου επέτρεψαν να είμαι ελεύθερη και να παίξω όλες αυτές τις αντισυμβατικές γυναίκες», είπε.

«Σας ευχαριστώ που με κάνατε καλύτερη στην τέχνη μου και μου δώσατε μια θέση, όσο προσωρινή και αν είναι, σε αυτόν τον κόσμο». Στην τελετή παρευρέθη ο σύζυγος της Κίντμαν, ο τραγουδιστής Κιθ Ερμπαν, αλλά και η συμπρωταγωνίστριά της στη σειρά «Big Little Lies», Ρις Γουίδερσπουν.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Κίντμαν δάκρυσε, όταν ο σύζυγός της είπε ότι του έδειξε «πώς μοιάζει πραγματικά η αγάπη στην πράξη». Ο Ερμπαν αντιμετώπισε προβλήματα κατάχρησης ουσιών λίγο μετά τον γάμο τους το 2006. «Τέσσερις μήνες μετά τον γάμο μας, μπήκα σε αποτοξίνωση για τρεις μήνες», είπε ο Ερμπαν απευθυνόμενος στην Κίντμαν και τις δύο έφηβες κόρες τους, που συνόδευσαν τους γονείς τους στο κόκκινο χαλί για πρώτη φορά.

«Η Νικ έδιωξε κάθε αρνητική φωνή και επέλεξε την αγάπη. Και εδώ είμαστε 18 χρόνια μετά», είπε ο Ερμπαν.

Η Μέριλ Στριπ απονέμει στη Νικόλ Κίντμαν το Life Achievement Award. (REUTERS/Mario Anzuoni)

Οι αυστραλοί ηθοποιοί Ράσελ Κρόου, Χιου Τζάκμαν και Κέιτ Μπλάνσετ χαιρέτισαν, μέσω βίντεο, την πρώτη ηθοποιό από τη χώρα τους που κέρδισε το βραβείο.

Ανάμεσα στους προηγούμενους νικητές του βραβείου, το οποίο η AFI αποκαλεί την «υψηλότερη τιμή στον αμερικανικό κινηματογράφο», είναι η Μέριλ Στριπ, η Τζούλι Αντριους, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η Κίντμαν ξεκίνησε την καριέρα της στο Χόλιγουντ παίζοντας με τον Τομ Κρουζ στις «Μέρες κεραυνού» το 1990 –είχε προηγηθεί η αξιοπρόσεκτη παρουσία της στο αυστραλιανό θρίλερ «Κρουαζιέρα στην άκρη του τρόμου» 1989, πλάι στον Σαμ Νιλ και τον Μπίλι Ζέιν. Μετά τις «Μέρες κεραυνού», η Κίντμαν και ο Κρουζ παντρεύτηκαν και έπαιξαν μαζί στο εμβληματικό «Μάτια ερμητικά κλειστά» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ (1999).

Το 2001 η Κίντμαν υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Η καριέρα της συνέχισε την ανοδική πορεία της, αν δεν απογειώθηκε.

Η πρώτη της υποψηφιότητα για Οσκαρ ήταν με την ταινία «Mουλέν Ρουζ», το 2001, και τελικά κέρδισε το χρυσό αγαλματάκι το 2003, για την ερμηνεία της στην ταινία «Οι ώρες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...