309
Η Βασιλική και η Σόφια χάθηκαν μαζί και η ελάχιστη δικαίωση για τους γονείς τους | ΥouTube/Μega

Απόφαση για Μάτι: Ο Αγγελος Κοντοθάνος πέταξε την καρέκλα στο δικαστήριο και ανέλαβε την ευθύνη…

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 15:06
Η Βασιλική και η Σόφια χάθηκαν μαζί και η ελάχιστη δικαίωση για τους γονείς τους
|ΥouTube/Μega

Απόφαση για Μάτι: Ο Αγγελος Κοντοθάνος πέταξε την καρέκλα στο δικαστήριο και ανέλαβε την ευθύνη…

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 15:06

Ο Αγγελος Κοντοθάνος – φίλος της οικογένειας της Βασιλικής και της Σοφίας, των δίδυμων κοριτσιών που στα 9 τους χρόνια χάθηκαν στις φλόγες μαζί με τη γιαγιά και τον παππού τους, τη «Μαύρη» εκείνη Δευτέρα στο Μάτι – ήταν ο αυτός που στο άκουσμα της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, πέταξε την καρέκλα προς την πλευρά των κατηγορουμένων.

Οι έξι καταδικασθέντες (και μαζί τους οι συγγενείς των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας) είχαν μόλις ακούσει ότι τιμωρήθηκαν τελικά με… χρηματική ποινή 38.000 ευρώ – κάτι περισσότερο από 365 ευρώ για κάθε έναν από τους ανθρώπους που βρήκαν φρικτό θάνατο στη φωτιά που σάρωσε το Μάτι τη 23η Ιουλίου 2018.

Ο Αγγελος Κοντοθάνος ήταν αυτός που συνελήφθη επειδή πέταξε την καρέκλα στον πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο οποίος αν και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 ετών, με εκτιτέα τα πέντε, αφέθηκε ελεύθερος, όπως και οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο.

Ο τότε αρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήρης Τερζούδης, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 111 έτών! Με εκτιτέα όμως και πάλι τα πέντε. Αφέθηκε και αυτός ελεύθερος αφού το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή του σε χρηματική.

Ο Αγγελος Κοντοθάνος δεν άντεξε και εν μέσω αποδοκιμασιών από τους συγγενείς των θυμάτων, ανάμεσά τους και εκείνοι που βίωσαν τον αβάσταχτο πόνο από την απώλεια της Σοφίας και της Βασιλικής (θυμηθείτε τη συγκλονιστική κατάθεση των γονιών τους στο βίντεο κάτω), έκανε κάτι ακραίο μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Και ανέλαβε την ευθύνη.

«Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

Ο Αγγελος Κοντοθάνος ανέλαβε την ευθύνη. Ο μόνος μέσα στη δικαστική αίθουσα, καθώς οι κατηγορούμενοι και ειδικά όσοι κριθηκαν ένοχοι, δεν ένιωσαν ποτέ την ανάγκη να κάνουν το ίδιο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...