156
O Επίτροπος επί Οικονομικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι είναι υποστηρίζει την διατήρηση της ρήτρας διαφυγής από το Σύμφωνο Σταθερότητας για το 2022 για το οποίο έθεσε ξανά ζήτημα αναθεώρησης | EPA/OLIVIER HOSLET

Η Κομισιόν άναψε «πράσινο φως» για παράταση των ελαφρύνσεων

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2021, 11:57
O Επίτροπος επί Οικονομικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι είναι υποστηρίζει την διατήρηση της ρήτρας διαφυγής από το Σύμφωνο Σταθερότητας για το 2022 για το οποίο έθεσε ξανά ζήτημα αναθεώρησης
|EPA/OLIVIER HOSLET

Η Κομισιόν άναψε «πράσινο φως» για παράταση των ελαφρύνσεων

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2021, 11:57

Τη δυνατότητα διατήρησης των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών καθώς και της απάλειψης της εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 διαβλέπουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στην πρόταση της Κομισιόν για παράταση της δημοσιονομικής ευελιξίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής και της δημοσιογράφου Ειρήνης Χρυσολωρά.

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως είναι ακόμη νωρίς για αποφάσεις καθώς αναμένονται οι οριστικές θέσεις των Βρυξελλών, ωστόσο δεδομένων των συνθηκών υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες διατήρησης των απαλλαγών.

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα κοστίζει στον κρατικό προϋπολογισμό περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ, ενώ λίγο μικρότερο είναι το βάρος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (767 εκατ.).

Η προκαταβολή φόρου

Αντίθετα, μάλλον αρνητικό είναι το κλίμα για την επανάληψη του μέτρου της μειωμένης προκαταβολής φόρου που εφαρμόστηκε εκτάκτως το 2020. Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, η φετινή χρονιά με τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία, δεν αντέχει την επιπλέον πίεση ενός μέτρου που είχε κοστίσει στον προϋπολογισμό 1,6 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...