175
Από τη μεταγωγή των συλληφθέντων στον ανακριτή | INTIMEnews

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στους 19 οι προσωρινά κρατούμενοι για την εγκληματική οργάνωση

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 13:31
Από τη μεταγωγή των συλληφθέντων στον ανακριτή
|INTIMEnews

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στους 19 οι προσωρινά κρατούμενοι για την εγκληματική οργάνωση

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 13:31

Συνολικά 19 κατηγορούμενοι από τους 67 συλληφθέντες για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγεριδη, πήραν τον δρόμο για τη φυλακή μετά τις απολογίες τους στους ανακριτές της υπόθεσης .

Συγκεκριμένα, από τους 32 που απολογήθηκαν την Κυριακή, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι εννέα, ενώ από την ομάδα που βρέθηκε ενώπιον των ανακριτών το Σάββατο, οδηγήθηκαν στην φυλακή επτά.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και τα ηγετικά στελέχη στα οποία αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Πλην των 16 που αντιμετωπίζουν κατηγορία για διεύθυνση ή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωσης, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που αφορούν υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων και συμμετοχής σε αθλητικούς συνδέσμους.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται και οι δικαστικές αρχές φέρονται έτοιμες να προχωρήσουν στην έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης, προκειμένου να  λογοδοτήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται στη δολοφονία τους αστυνομικού Λυγγερίδη και στη δράση εν γένει της αδίστακτης συμμορίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...