364
«Ο Στεπάν είναι τόσο γλυκός, που πρέπει να συγκρατήσω τα συναισθήματα μου» εξομολογείται η φωτογράφος | Mediadrumimages / Mila Zhdanova

Κολοσσιαία αρκούδα στην Ρωσία έγινε κορυφαίο… μοντέλο

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 10:00
«Ο Στεπάν είναι τόσο γλυκός, που πρέπει να συγκρατήσω τα συναισθήματα μου» εξομολογείται η φωτογράφος
| Mediadrumimages / Mila Zhdanova

Κολοσσιαία αρκούδα στην Ρωσία έγινε κορυφαίο… μοντέλο

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2020, 10:00

Μία καφέ αρκούδα κολοσσιαίων διαστάσεων, που βρέθηκε εγκαταλειμμένη ως μωρό, μεγάλωσε και κατάφερε να γίνει ένα από τα κορυφαία… μοντέλα στην μόνη χώρα που κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανό, στην Ρωσία.

Ο Στεπάν, που ζυγίζει 336 κιλά, βρίσκεται στο επίκεντρο μίας νέας φωτογράφισης με παραμυθένιο θέμα. Σε μία πραγματικά εξαιρετική φωτογραφία, κρατάει τα χέρια μίας καλλονής και ποζάρει με χάρη, όσο εκείνη πλησιάζει για να του δώσει ένα φιλί.

Σε μία άλλη λήψη, ο φιλικός αρκούδος δείχνει την τρυφερή του μεριά, όσο τυλίγει τα χέρια του γύρω από ένα άλλο μοντέλο, για μία τρυφερή αγκαλιά.

(Mediadrumimages / Mila Zhdanova)

Η φωτογράφος Μίλα Ζντάνοβα γνώρισε την 28χρονή αρκούδα μέσω των ιδιοκτήτων της, που την πληροφόρησαν πως την βρήκαν εγκαταλειμμένη σε μικρή ηλικία, με αποτέλεσμα να έχει περάσει σχεδόν όλη της τη ζωή περικυκλωμένη από ανθρώπους.

Ετσι, η Ζντάνοβα είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει τον Στεπάν σε μία σειρά σκηνών, εμπνευσμένων από φανταστικές ιστορίες. Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα χρειάστηκε μήνες για να ολοκληρωθεί, καθώς η αρκούδα έχει υψηλές απαιτήσεις και μπορεί να δουλεύει μόνο μισή ώρα την ημέρα.

(Mediadrumimages / Mila Zhdanova)

«Ο κόσμος έχει κάποιες στερεοτυπικές ιδέες για την Ρωσία. Νομίζουν ότι ποτέ δεν χαμογελάμε και ότι έχουμε αρκούδες να περπατάνε στους δρόμους. Οντως έχουμε αρκούδες, αλλά στις φωτογραφίες μου θέλω να δείξω ότι χαμογελάμε» είπε στην Sun η ρωσίδα φωτογράφος.

Η Ζντάνοβα  συμπλήρωσε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, καθώς η αρκούδα είναι «τόσο φιλική, λόγω της φροντίδας και της αγάπης των εκπαιδευτών της».

Πώς νοιώθουν, όμως, τα μοντέλα που δουλεύουν με τον Στεπάν;

Κρίνοντας από το γεγονός ότι επαγγελματίες του χώρου ταξίδεψαν από την Ταϊλάνδη, την Αυστραλία, την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ για να φωτογραφηθούν μαζί του, φαίνεται πως ο Στεπάν είναι πιο περιζήτητος από τους περισσότερους ανθρώπινους αρσενικούς ανταγωνιστές του.

(Mediadrumimages / Mila Zhdanova)

Τα τελευταία χρόνια, οι καφέ αρκούδες έχουν αποκτήσει συμβολική σημασία στην Ρωσία, όντας το ζώο που απεικονίζεται στο λογότυπο του κόμματος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ενωμένη Ρωσία, που βρίσκεται στην εξουσία από τις αρχές του 21ού αιώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...