202
| SOOC

Κλειστά και αυτή την Κυριακή τα καταστήματα – λόγω Μαραθωνίου της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2022, 12:40
|SOOC

Κλειστά και αυτή την Κυριακή τα καταστήματα – λόγω Μαραθωνίου της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2022, 12:40

Kλειστά θα παραμείνουν τελικά και την προσεχή Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα, παρά την αρχική ανακοίνωση που ρύθμιζε τα της μεταφοράς της εκκρεμούσας κυριακάτικης λειτουργίας τους –από 6 Νοεμβρίου– η οποία είχε ακυρωθεί εκτάκτως λόγω της κακοκαιρίας Eva.

Oπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, το μεσημέρι της Τρίτης, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και ανοιχτά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά και τη μέρα εκπτώσεων, την περίφημη Black Friday.

Ο λόγος του νέου «απαγορευτικού» είναι η διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου ήταν η ακόλουθη:

«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 13 Νοεμβρίου αλλά θα είναι ανοικτά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00».

»Η απόφαση για την αναβολή ελήφθη με δεδομένο ότι την Κυριακή είναι η μέρα του Μαραθωνίου της Αθήνας και συνεπεία αυτού θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η λειτουργία της αγοράς θα δημιουργούσε επιπλέον επιβάρυνση. Ετσι, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την Black Friday -στις 25 του μήνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...