237
Ο Γκόρντον Σόντλαντ πριν αρχίσει να καταθέτει στην επιτροπή του Κογκρέσου | REUTERS

Κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση τον πρεσβευτή που «έκαψε» τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2019, 09:53
Ο Γκόρντον Σόντλαντ πριν αρχίσει να καταθέτει στην επιτροπή του Κογκρέσου
|REUTERS

Κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση τον πρεσβευτή που «έκαψε» τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2019, 09:53

Λίγες ημέρες μετά την κατάθεση του αμερικανού πρεσβευτή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Γκόρντον Σόντλαντ, στην προανακριτική επιτροπή του Κογκρέσου που «έκαψε» τον Ντόναλντ Τραμπ για το ουκρανικό ζήτημα, έγιναν γνωστές οι κατηγορίες τριών γυναικών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι κατηγορίες δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Portland Monthly και στον ιστότοπο ProPublica.

Οι τρεις γυναίκες καταγγέλλουν ότι έγιναν στόχος αντιποίνων αφού αρνήθηκαν τις σεξουαλικές προτάσεις του Σόντλαντ, ενός πλούσιου επιχειρηματία, ο οποίος έγινε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ μετά τη δωρεά που έκανε στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα γεγονότα αφορούν την περίοδο πριν ο Σόντλαντ γίνει πρεσβευτής, όταν διαχειριζόταν ξενοδοχεία στο Σιάτλ και το Πόρτλαντ.

Ο Σόντλαντ είναι μάρτυρας-κλειδί στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων με στόχο την παραπομπή του αμερικανού προέδρου.

Ο ίδιος αρνείται τους ισχυρισμούς και κατηγορεί τις γυναίκες ότι τον στοχοθετούν για τον ρόλο του στη διαδικασία.

«Αυτοί οι αναληθείς ισχυρισμοί για μη συναινετικές θωπείες και φιλιά είναι μια σκευωρία και πιστεύω ότι έχουν συντονιστεί για πολιτικούς λόγους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. «Είναι αβάσιμοι και τους διαψεύδω κατηγορηματικά».

Μία από τις γυναίκες κατήγγειλε ότι συναντήθηκε με τον Σόντλαντ, ιδιοκτήτη ξενοδοχειακού ομίλου, πριν 16 χρόνια για να του ζητήσει να επενδύσει σε ένα σχέδιό της. Μία άλλη εργαζόταν σε ασφαλιστική εταιρεία, η οποία είχε συμβόλαιο με τον Σόντλαντ και η τρίτη αναζητούσε εργασία.

Και οι τρεις καταγγέλλουν ότι αυτός προσπάθησε να τις φιλήσει με τη βία και ότι τις θώπευσε με ανάρμοστο τρόπο το διάστημα 2003 με 2008.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...