286
Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα και τέως υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι | Reuters

Ιταλός δημοσιογράφος σε Σαλβίνι: «Σε έξι μήνες θα έχεις αυτοκτονήσει…»

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2019, 15:11
Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα και τέως υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι
|Reuters

Ιταλός δημοσιογράφος σε Σαλβίνι: «Σε έξι μήνες θα έχεις αυτοκτονήσει…»

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2019, 15:11

Ένας δημοσιογράφος της RAI διχάζει εδώ και μερικές ώρες την δημόσια σφαίρα στην γειτονική μας χώρα καθώς απηύθυνε ένα οργισμένο μήνυμα προς τον Ματέο Σαλβίνι.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Σαλβίνι στις αρχές Αυγούστου να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης την οποία είχε σχηματίσει η Λέγκα με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, ο Φάμπιο Σανφιλίπο του Radio 1, έγραψε στο Facebook κάτι που κάποιοι (πολύ υπερβολικοί) θεώρησαν ως… παραίνεση να θέσει ο ίδιος ο Σαλβίνι τέρμα στην ζωή του!

«Χάθηκες μόνος σου. Θα χάσεις από 20% έως 25% στις προθέσεις ψήφου, το ξέρεις; Και τι θα κάνεις; Δεν έχεις δουλειά, δεν ξέρεις να κάνεις τίποτα, δεν έχεις έδρα ευρωβουλευτή, έχασες το πόστο του υπουργού», έγραψε ο Σανφιλίπο στη σελίδα του στο Facebook, σε ένα μήνυμα που διαγράφηκε στη συνέχεια καθώς ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Η επίμαχη ανάρτηση του Σανφιλίπο

«Είναι αλήθεια ότι είσαι στο Κοινοβούλιο [ο Σαλβίνι είναι γερουσιαστής] αλλά με τη ζωή που είχες συνηθίσει να ζεις, μέσα σε έξι μήνες θα καταλήξεις να αυτοκτονήσεις, εχθρέ μου», καταλήγει ο δημοσιογράφος.

Η RAI ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα ενώ ο κυριότερος πολιτικός αντίπαλος του Σαλβίνι, το Δημοκρατικό Κόμμα (PD, Κεντροαριστερά) που αντικατέστησε τη Λέγκα στην κυβέρνηση, του εξέφρασε την υποστήριξή του.

«Αυτές οι επιθέσεις εναντίον του Σαλβίνι είναι βαριές και απαράδεκτες», δήλωσε ο βουλευτής του PD Μιτσέλε Αντσάλντι.

Ο Ματέο Ρέντσι, τέως επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης της Κεντροαριστεράς, εκτίμησε πως «ένα όριο ευπρέπειας και ανθρώπινου σεβασμού θα έπρεπε να τηρηθεί από αυτόν τον δημοσιογράφο της RAI» και ότι ένας άνθρωπος που «πληρώνεται με τα χρήματα των Ιταλών και αναφέρεται στην αυτοκτονία ενός αντιπάλου πρέπει να αισθάνεται ντροπή».

Ο Φάμπιο Σανφιλίπο του Radio 1

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...