199
|

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στον Κορινθιακό – Ταρακούνησε και την Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2019, 12:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/03/2019, 14:15

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στον Κορινθιακό – Ταρακούνησε και την Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2019, 12:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/03/2019, 14:15

Ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5,3 βαθμών έγινε αισθητή στις 12:46 του Σαββάτου στην Αθήνα.

Τα πρώτα στοιχεία δίνουν επίκεντρο κοντά στο Γαλαξίδι, σε απόσταση 8 χιλιομέτρων στα δυτικά και νοτιοδυτικά, και εστιακό βάθος 13,7 χιλιομέτρων. Η σεισμική δόνηση προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους του Γαλαξιδίου που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, καθώς ήταν ιδιαίτερα έντονος.

Δεν έχουν γίνει ακόμη αναφορές για τραυματισμούς ή σοβαρές ζημιές στην περιοχή, πέρα από μικροπροβλήματα στο εσωτερικό κατοικιών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας αλλά κυρίως στην Αθήνα λόγω της κατεύθυνσης των ρηγμάτων από ανατολή προς δύση στον Κορινθιακό κόλπο.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι το επίκεντρο ήταν στη θάλασσα, χωρίς ακόμη να υπάρχει εικόνα για ζημιές.

Η δόνηση, όπως είπε, αποδίδεται στα «γνωστά ρήγματα του Κορινθιακού» και εντοπίζεται σε μία «ευαίσθητη περιοχή» στον Κόλπο των Αγίων Πάντων. Πρόκειται για τα ρήγματα που προκάλεσαν τον πολύνεκρο σεισμό που έπληξε το Αίγιο το 1995.

Το φαινόμενο είναι ακόμη υπό παρακολούθηση, προσθέτει, λόγω του ιστορικού της περιοχής. Δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι, είπε. Θα χρειαστεί να παρέλθουν δύο 24ωρα για να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...