• Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό διάλυση, ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ μιλάει σε παμπ στο Λονδίνο

    Στον ΣΥΡΙΖΑ διαλύονται αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ μιλάνε σε λονδρέζικη παμπ για το «ελληνικό όνειρο». Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο κ. Κασσελάκης με τον τρόπο του έχει ήδη πετύχει το greek dream –ήρθε για ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα και πήρε ολόκληρο κόμμα– και επομένως ξέρει τι λέει. Αλλά η εικόνα του προέδρου να μιλάει σε περίπου 100 μέλη του SYRIZA UK σε παμπ της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ στην Πολιτική Γραμματεία κουβέντιαζαν πώς θα τον καθαιρέσουν έχει κάτι το «γατοπαρδιανό».

     

    Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην παμπ ο κ. Κασσελάκης και ο σύζυγός του έμειναν για περίπου δύο ώρες και ο πρόεδρος συνομίλησε με πολλούς από τους παρόντες.

    Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ποιος είναι, στο «ελληνικό όνειρο» και έθιξε θέματα για την αξιοκρατία, λογοδοσία, κοινωνικό κράτος, κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, στιβαρή άμυνα, εξωτερική πολιτική.

    Αρνήθηκε, βέβαια, να απαντήσει στα δημοσιογραφικά ερωτήματα για την παρέμβαση της Ολγας Γεροβασίλη που αμφισβήτισε τις όντως αμφιλεγόμενες πρωτοβουλίες του για ριζικές αλλαγές μέσω «αμεσοδημοκρατίας» στον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Στην ομιλία όμως στην παμπ, όταν κάποιος του φώναξε «πες τα πρόεδρε», απάντησε «πες τα εσύ βρε, η φωνή των μελών πάνω από τη δική μου», δίνοντας έτσι μια έμμεση απάντηση στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον αμφισβητούν. Είπε επίσης ότι δίνει την ευκαιρία  παραγωγής πολιτικής στα μέλη και στο τέλος κάλεσε όλους να απαντήσουν στο επίμαχο ερωτηματολόγιο.

     

    «Θέλω τις γνώμες όλων σας», είπε.

    Εκοψε και τη βασιλόπιτα δίνοντας την ευχή που του έδωσε η γιαγιά στο Μεσολόγγι, «η πατρίδα μας, ο τόπος μας να ισιάξει».

  • Ο Κούλογλου προεξόφλησε ότι θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη

    O Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής, έχει αποχωρήσει εδώ και τέσσερις μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Και το πρωί της Δευτέρας, σε συνέντευξή του στο Action24, προεξόφλησε εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

     

    «Μετά τον Κασσελάκη θα υπάρξουν πολλοί, αλλά στην πραγματικότητα το παιχνίδι έχει τελειώσει, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μια πολύ βαθιά κρίση. Εδώ δεν πάνε τα μέλη να ψηφίσουν για το Συνέδριο», σχολίασε αρχικά για το επικείμενο Συνέδριο που κανονικά είναι να αρχίσει την Πέμπτη, αλλά και αυτό είναι στον αέρα.

     

    Και είναι στον αέρα διότι στην ΠΓ συζητούσαν να μη γίνει καν και στη θέση του να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή για να κινηθούν οι διαδικασίες αποπομπής του κ. Κασσελάκη. Περίεργο, βέβαια, πώς θα διώξουν αυτόν που μέχρι πριν έναν μήνα τους τραπέζωνε και τους φιλοξενούσε στην έπαυλή του στις Σπέτσες, αλλά έτσι είναι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, αχάριστοι άνθρωποι.

     

    Διότι ο κ. Κούλογλου είπε στην ίδια εκπομπή: «Νομίζω ότι θα δούμε κι άλλα επεισόδια στο ίδιο σίριαλ. Πληροφορούμαι πως θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά του κ. Κασσελάκη. Νομίζω πως ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να το παρατήσει έτσι εύκολα, άρα θα έχουμε διάφορες συγκρούσεις».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Γιαννούλης περιγράφει το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ με μια εικόνα της Ελλάδας της αντιπαροχής

    Για να έχουμε μια περιγραφή του προβλήματος του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να ακούσουμε την παρομοίωση που χρησιμοποίησε ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος βγήκε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Σήμερα» και χρησιμοποίησε μια εικόνα της Ελλάδας της αντιπαροχής.

     

    «Δεν μπορεί κανείς τους (πρόεδρος, κεντρικά στελέχη) να θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ οικόπεδο για αντιπαροχή από κληρονομιά που είναι όλοι χαρούμενοι όταν προκύπτει το οικόπεδο, άλλα όταν έρχεται το σχέδιο του μηχανικού όλοι θέλουν το ρετιρέ και κανείς τον πρώτο όροφο», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Ο ίδιος δε προσέθεσε: «Κάποια στιγμή δεν υπάρχει γυρισμός είναι η τελευταία ευκαιρία που λέμε… Ή θα αποφασίσουμε τα προβλήματα κακής οργάνωσης, υπάρχουν, προσωπικών τακτικών, υπάρχουν, τακτικισμών, υπάρχουν, λαθών από την ηγεσία, υπάρχουν, κακές συμβουλές, υπάρχουν».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Κασσελάκης φέρεται να δηλώνει: «Θέλω να γίνω πρωθυπουργός με μεγαλύτερο αποτύπωμα από τον Ανδρέα Παπανδρέου»

    Βέβαια το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να μην είναι το οικόπεδο, ούτε το σχέδιο του μηχανικού. Να είναι απλώς η folie de grandeur του Στέφανου Κασσελάκη.

     

    Ιδίως αν ισχύει το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών», που αποκάλυψαν τι φέρεται ότι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μάζωξη πολιτικών στελεχών, επιχειρηματιών και ανθρώπων των μίντια, που διοργανώθηκε προ ημερών σε εστιατόριο στα βόρεια προάστια (συνηθίζονται τέτοιες εβδομαδιαίες συνάξεις οικονομικών και άλλων παραγόντων, όπου πολιτικοί προσκαλούνται να συμμετάσχουν για να γίνει η απαραίτητη «ώσμωση»).

     

    Σύμφωνα λοιπόν με το parapolitika.gr, o κ. Κασελάκης φέρεται να παραβρέθηκε σε εβδομαδιαία σύναξη που γίνεται σε στενό κύκλο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στελεχών μεγάλων εταιρειών, τραπεζιτών και μιντιαρχών που λαμβάνει χώρα σε γνωστό εστιατόριο.

     

    Και σε αυτή τη μάζωξη οι συμμετέχοντες άκουσαν τον κ. Κασσελάκη να λέει:

     

    «Θέλω να γίνω πρωθυπουργός με μεγαλύτερο αποτύπωμα από τον Ανδρέα Παπανδρέου».

     

    «Το κόμμα που θέλω να φτιάξω θα είναι σαν το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ. Κέντρο στα θέματα οικονομίας, “Ανδρέας” στα εθνικά και την άμυνα, progressive στα υπόλοιπα».

     

    «Στις ευρωεκλογές θα κάνω καμπάνια εγώ και 40 νέοι άνθρωποι».

     

    «Εγώ και ο Τάιλερ θα αλλάξουμε την Ελλάδα».

     

    Στους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ της ομήγυρης, μάλιστα, φέρεται να είπε: «Κάντε εκλογές ανοικτές να έρθω να κερδίσω».

     




text
  • Δεν ξεκινάμε πρώτα ένα πρόγραμμα «Νοίκι μου», για να περάσουμε μετά στο «Σπίτι μου»;


    2 Ιουνίου 2024, 20:27