• Ο Τσακαλώτος απαγγέλλει: «Μισή ζωή μαύρος, μισή άσπρος - Μάικλ Τζάκσον ζεις, για πάντα Παοκτσής»

    Η αγάπη του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Οικονομικών, για τον ΠΑΟΚ δεν είναι κάτι κρυφό, το αντίθετο, έτσι τον γνωρίσαμε.

     

    Το 2012, όταν ήταν ένας ακόμη φρέσκος στην πολιτική αρένα, βγαλμένος από τις πλατείες των Αγανακτισμένων, ο κ. Τσακαλώτος είχε προσπαθήσει να επιχειρηματολογήσει κατά των μνημονίων, τσιτάροντας τον Πάμπλο Γκαρσία, τον εμβληματικό ουρουγουανό αμυντικό χαφ, που έπαιξε στον ΠΑΟΚ από το 2008 έως και το 2014:

     

    «Εμείς λέμε ότι αυτό το Μνημόνιο δεν υπάρχει, ότι ο ελληνικός λαός αποφάσισε να σηκώσει το κεφάλι. Υπάρχει ένα σύνθημα που έλεγε ένας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ότι “επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς” και κατά τη δική μας άποψη αυτός ο ποδοσφαιριστής, ο Πάμπλο Γκαρσία, έδωσε το σύνθημα για έναν ολόκληρο λαό», είχε πει ο κ. Τσακαλώτος, προτού εφαρμόσει ο ίδιος ένα τρίτο –και πλέον σκληρό– μνημόνιο ως υπουργός Οικονομικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του Αλέξη Τσίπρα.

     

    Επειτα, τον είδαμε στα επίσημα της Τούμπας, ή να ποζάρει με το έμβλημα του ΠΑΟΚ. Και κάπως έτσι, η συνέντευξή του στην ενότητα «Φανέλα» της ιστοσελίδας gazzetta.gr, όπου επώνυμοι μιλούν για την ομάδα που υποστηρίζουν και μοιράζονται αναμνήσεις τους από τα γήπεδα, δεν ήταν έκπληξη.

     

    Εκπληξη, αν θέλετε, ήταν ότι ένας αριστερός δικαιωματιστής κ.λπ. δεν δίστασε να πει ένα από τα πιο γνωστά –και καθόλου πολιτικά ορθά– συνθήματα της ομάδας, εκείνο για τον Μάικλ Τζάκσον: «Μισή ζωή μαύρος, μισή άσπρος. Μάικλ Τζάκσον ζεις, για πάντα Παοκτσής».

     

  • Ο Αβραμόπουλος διαφωνεί με βουλευτές της ΝΔ: Να είναι ξανά υποψήφιος ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

    Για όσους ανησυχούσαν, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην υπουργός, πρώην Επίτροπος, πρώην δήμαρχος Αθηναίων και άλλοτε αρχηγός ενός κόμματος ονόματι ΚΕΠ, εμφανίστηκε και πάλι στα μέσα ενημέρωσης –στην ΕΡΤ1– για να μιλήσει για την επικείμενη υποψηφιότητά του με τη ΝΔ, αλλά αυτή τη φορά όχι μόνον.

     

    Οχι ότι δεν συνεχίζει να μας απασχολεί το πού θα είναι τελικά υποψήφιος ένας πολιτικός ανήρ του διαμετρήματος του κ. Αβραμόπουλου –άλλωστε είναι ένα μικρό σίριαλ των τελευταίων μηνών– αλλά το πιο ενδιαφέρον ήταν άλλο: η θέση του για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

     

    Ως γνωστόν, ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αλλά το θέμα να είναι εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ στις Σέρρες παραμένει ανοιχτό –το άφησε έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Alpha. Ηδη πολλά μέλη της ΚΟ της ΝΔ έχουν ζητήσει από τον κ. Καραμανλή «να διευκολύνει την παράταξη» και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και να μη βάλει υποψήφιος, αλλά ο κ. Αβραμόπουλος –που δεν είναι βέβαια βουλευτής– διαφωνεί.

     

    Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά για το αν θεωρεί ότι ο κ. Καραμανλής πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος, απάντησε:

     

    «Ναι, πρέπει να είναι. Οι πολιτικοί κρίνονται από την κοινωνία. Ο ίδιος έδωσε τις εξηγήσεις που έπρεπε να δώσει. Είχαν προηγηθεί κι άλλοι 15 υπουργοί πριν από αυτόν. Δεν λέω, ναι, δεν ενήργησε σωστά. Αυτό θα το κρίνουν αυτοί που αυτόν τον καιρό ερευνούν την υπόθεση. Αλλά σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ερώτημα απαντώ ευθέως Ναι. Να κριθεί από τους πολίτες που τότε τον επέλεξαν και αυτοί θα κρίνουν αν θα πρέπει να τον στείλουν στο σπίτι ή όχι. Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Δηλαδή στοχοποιούμε κάποιον. Τον βγάζουμε στα μανταλάκια μόνο και μόνο για να πιέσουμε το άλλο κόμμα. Μπορούμε κάποτε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια εδώ και να δούμε πώς έχουν τα πράγματα; Να δούμε ποιες είναι οι παθογένειες, γιατί περί αυτού πρόκειται».

     

    Και αφού έλυσε το θέμα Καραμανλή, ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε για το πού θα είναι ο ίδιος υποψήφιος, κατά τα φαινόμενα στην Ηλεία, απ’ όπου κατάγεται.

     

    «Πήραμε μια πρωτοβουλία από την γενέτειρα του πατέρα μου εδώ και πάρα πολλούς μήνες. (…) Εγώ δεν έχω καμία δυσκολία να εκτεθώ όπου με καλέσει το χρέος προς την πατρίδα μου και προς την παράταξή μου. Αυτό όμως είναι θέμα του ίδιου του πρωθυπουργού. Η Αθήνα πράγματι ήταν και παραμένει ο χώρος στον οποίο έχω δραστηριοποιηθεί πολιτικά. Με γνώρισαν ως δήμαρχο, με γνώρισαν ως υπουργό. Από εδώ έφυγα και πήγα στην Ευρώπη. (…) Οφείλουμε και στην γενέτειρα των γονιών μας. Ο Νομός Ηλείας και ο Νομός Αχαΐας είναι παραμελημένοι από το κεντρικό κράτος. Δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε αυτές τις πανέμορφες περιοχές με τους ωραίους ανθρώπους, με τις τρομερές αναπτυξιακές δυνατότητες στον τουρισμό, στην αγροτιά. Εάν λοιπόν κληθώ και ο Πρωθυπουργός μου πει ότι “Δημήτρη, εκεί θα μπορέσεις να προσφέρεις περισσότερα στον τόπο και στην παράταξη”, θα το κάνω», είπε.




text
  • Ούτως ή άλλως σε αυτή τη χώρα συνεχώς σταυροκοπιόμαστε, δεν κινδυνεύει η πίστη


    26 Απριλίου 2024, 22:53