• Επτά χρόνια μετά, ο Βαρουφάκης θέλει νέο δημοψήφισμα

    Μια επταετία είναι φαίνεται πολλή για τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν γραμματέα του ΜέΡΑ25. Ο οποίος, επτά χρόνια από εκείνη την περιβόητη υπερήφανη διαπραγμάτευση που οδήγησε τη χώρα στα βράχια, έχει όρεξη για νέο δημοψήφισμα.

     

    Τουλάχιστον αυτή τη φορά όχι με τον «σοφό» ελληνικό λαό να ερωτάται αν εγκρίνεται το «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»), όπως συνέβη το 2015.

     

    Αυτή τη φορά ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα για το αν ο ελληνικός λαός πιστεύει πως πρέπει να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας.

    Είδε φαίνεται πού μας έβγαλε το άλλο δημοψήφισμα και είπε να το επαναλάβει.

  • Ο Γιώργος Κύρτσος άλλαξε κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο

    Για όσους ανησυχούσαν να πούμε ότι ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο παραιτήθηκε και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

     

    Ο κ. Κύρτσος έστειλε επιστολή στον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον βαυαρό επικεφαλής του ΕΛΚ και υπέβαλε την παραίτησή του από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα.

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι παραιτήθηκε παράλληλα με την εξασφάλιση νέας εστίας. Ο κ. Κύρτσος μεταπήδησε στηνRenew Europe, την πολιτική ομάδα στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι ευρωβουλευτές που πρόσκεινται στον Εμανουέλ Μακρόν και στους Φιλελεύθερους (Γκι Βέρχοφσταντ κ.ά).

     

    Μάλιστα το Renew Europe καλωσόρισε με ένα tweet στα ελληνικά για το πρώτο μέλος της πολιτικής ομάδας προερχόμενο από την Ελλάδα:

  • Οταν ο Γιώργος Πατούλης συνάντησε την Εύα Καϊλή

    Μια που πιάσαμε τα ευρωπαϊκά να πούμε ότι το Στρασβούργο δέχτηκε μια σημαντική επίσκεψη το τελευταίο διήμερο: στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου βρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

     

    Ο οποίος την Τετάρτη συναντήθηκε με τον Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ την Πέμπτη σειρά πήραν άλλοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, αλλά και η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή.

     

    Ο ίδιος ανήρτησε στο Facebook και τα σχετικά φωτογραφικά πειστήρια. Στα οποία αν κρίνουμε από την χαρακτηριστική πόζα-στάση –το χέρι στο σακάκι, σαν να το κουμπώνει– πρόκειται για τον αυθεντικό κ. Πατούλη.




text
  • Ο ξάδερφος Κασσελάκη θέλει τις ψήφους των Σπαρτιατών. Δεν το συζητά καλύτερα με τον ξάδερφο Τσίπρα, να δει πώς τα χειρίζονται αυτά τα θέματα;


    25 Απριλίου 2024, 13:54