255
Η αξία της συλλογής ταριχευμένων ζώων του κ. Σεκέιρα υπολογίζεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ | Facebook

Ισπανία: δημόσια κατακραυγή για την επιχορήγηση σε μουσείο ταριχευμένων ζώων

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 09:40
Η αξία της συλλογής ταριχευμένων ζώων του κ. Σεκέιρα υπολογίζεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ
|Facebook

Ισπανία: δημόσια κατακραυγή για την επιχορήγηση σε μουσείο ταριχευμένων ζώων

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2019, 09:40

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν καταδικάσει τα σχέδια να χρησιμοποιήσουν δημόσιοι πόροι για τη δημιουργία ενός μουσείου με τη μεγαλύτερη συλλογή κυνηγετικών τροπαίων στον κόσμο.

Η συλλογή ανήκει στον Μαρσιάλ Γκόμεζ Σεκέιρα, έναν 79χρονο ισπανό επιχειρηματία και κυνηγό που μέχρι σήμερα έχει σκοτώσει πάνω από 1.250 άγρια ζώα.

Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται λιοντάρια, τίγρεις και πολικές αρκούδες. Ανά τα χρόνια, ο κ. Σεκέιρα έχει συμμετέχει σε αμέτρητα σαφάρι στην Αφρική, ταξίδια στην Απω Ανατολή και τον Βόρειο Πόλο, ενώ φημολογείται ότι μαζί του σε κάποια από αυτά ήταν και ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.

Το Κυνηγετικό Μουσείο Marcial Gómez Sequeira πρόκειται να ανοίξει εντός του 2019 σε ένα πρώην στρατιωτικό στρατόπεδο στην Ολιβένζα της Εστρεμαδούρα στη δυτική Ισπανία. Το έργο χρηματοδοτείται εν μέρει από την τοπική κυβέρνηση με την αξία της συλλογής των 420 ειδών να εκτιμάται στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σεκέιρα, πρώην μέτοχος της Sanitas, πούλησε το μερίδιό του στην ιδιωτική εταιρεία ασφαλειών υγείας Bupa το 1988 έναντι 130 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά βοήθησαν στην πληρωμή των αμέτρητων κυνηγετικών ταξιδιών με ιδιωτικό αεροσκάφος.

«Πριν από τρία χρόνια προσπάθησα να υπολογίσω το χρόνο που έχω περάσει κυνηγώντας. Κατέληξα ότι ο χρόνος αυτός αντιστοιχεί σε 11 χρόνια και τρεις μήνες της ζωής μου», δήλωσε ο κ. Σεκέιρα.

Η Λάουρα Ντουάρτε, πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Pacma που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων, τόνισε ότι η απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει μέρος του έργου είναι «απαράδεκτη» και περιγράφει τον κ. Σεκέιρα ως έναν «άνθρωπο που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο σκοτώνοντας ζώα επειδή απλά διψούσε για αίμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...