155
Φωτογραφία από τη συνδρομή των ΕΔ στην κατάσβεση της καταστοφικής πυρκαγιάς του περασμένου καλοκαιριού στο δάσος της Δαδιάς | INTIMEnews

ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό: Στην ατζέντα αντιπυρική περίοδος, Μεταναστευτικό και ένα εξοπλιστικό

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 11:05
Φωτογραφία από τη συνδρομή των ΕΔ στην κατάσβεση της καταστοφικής πυρκαγιάς του περασμένου καλοκαιριού στο δάσος της Δαδιάς
|INTIMEnews

ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό: Στην ατζέντα αντιπυρική περίοδος, Μεταναστευτικό και ένα εξοπλιστικό

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 11:05

Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου και υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των θεμάτων στην ατζέντα της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ βρέθηκαν το Μεταναστευτικό, καθώς και η ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Επί τάπητος και η προετοιμασία σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, διαθέσιμα μέσα, σχέδια έκτακτης ανάγκης, εμπλοκή Ενόπλων Δυνάμεων κ.ά.

Κατά πληροφορίες, τέλος, στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕ εξετάστηκε και ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων (περισσότερα εδώ).

Στην επίσημη ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το ΚΥΣΕΑ της Πρωτομαγιάς αναφέρονται τα ακόλουθα:

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη βελτίωση της εικόνας των μεταναστευτικών ροών και το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, καθώς και παρουσίαση των προληπτικών μέτρων και πρωτοβουλιών ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...