260
Στιγμιότυπο από τις εργασίες κατασκευής του πλωτού λιμανιού στη Γάζα | U.S. Central Command (CENTCOM)/Anadolu via Getty Images

Πυρετώδεις οι εργασίες για το πλωτό λιμάνι της Γάζας

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 11:15
Στιγμιότυπο από τις εργασίες κατασκευής του πλωτού λιμανιού στη Γάζα
|U.S. Central Command (CENTCOM)/Anadolu via Getty Images

Πυρετώδεις οι εργασίες για το πλωτό λιμάνι της Γάζας

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 11:15

Το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το υπό κατασκευήν πλωτό λιμάνι μπροστά στην παραλία της Γάζας. Οι φωτογραφίες αυτές συνοδεύονται και από πληροφορίες για το κόστος του όλου πρότζεκτ, έγραψε η Corriere della Sera και έδωσε το ποσόν των 320 εκατ. δολαρίων.

Η επισιτιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας θα περάσει από αυτό το σημείο. Σε πρώτη φάση προβλέπεται η προσέγγιση τουλάχιστον 90 φορτηγών αυτοκινήτων, στα οποία θα φορτωθούν οι προμήθειες της ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ αργότερα θα δύνανται να προσεγγίζουν την εγκατάσταση ακόμη και 150 φορτηγά.

Χτύπησε η Μοσάντ στην Τεχεράνη;

H Corriere διακίνησε και την πληροφορία που κυκλοφόρησε πρώτος ο αντικαθεστωτικός ιρανικός ιστότοπος Iran International, βάσει της οποίας η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, η Μοσάντ, πραγματοποίησε επιτυχή επιχείρηση στην Τεχεράνη.

Η Μοσάντ λέγεται ότι σκότωσε έναν αξιωματικό των Φρουρών της Επανάστασης που συντόνιζε τρομοκρατικό πυρήνα στη Γερμανία. Αυτός ο πυρήνας θα χτυπούσε εβραϊκούς στόχους. Το μιλανέζικο μέσο σχολίασε: «Πιθανόν υπάρχει εντατικοποίηση των ‘‘κρυφών’’ ενεργειών του Ισραήλ. Κάτι προβλέψιμο. Τέτοια χτυπήματα έχουν αντίκτυπο, όμως δεν προκαλούν άμεσα αντίποινα».

Συνεχίζουν οι Χούθι τις εκτοξεύσεις

Στο τρίτο σκέλος της ανταπόκρισής της για το «ευρύ» Παλαιστινιακό, η Corriere έγραψε ότι οι Χούθι έχουν επεκτείνει τις αποθήκες τους και τις υπόγειες θέσεις τους σε πολλά σημεία στην Υεμένη, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας του μεγάλου οπλοστασίου τους σε πυραύλους και drones.

Δορυφορικές πληροφορίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο από το κέντρο μελέτης ΙISS δείχνουν το έργο που επιτελούν τα μέλη της φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής. Οι μονομαχίες συνεχίζονται στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι βάλλουν εναντίον των εμπορικών πλοίων, όμως τα πολεμικά πλοία του συνασπισμού των Δυτικών λειτουργούν ως ασπίδες τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...