482
Μαθημένος να πιάνει δουλειά κατά το μεσημέρι, ο Τραμπ δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο πρωινό ωράριο του δικαστηρίου και στην άβολη θέση του κατηγορούμενου | Curtis Means/Pool via REUTERS

ΗΠΑ: Το εδώλιο ταλαιπωρεί και μαραζώνει τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2024, 21:53
Μαθημένος να πιάνει δουλειά κατά το μεσημέρι, ο Τραμπ δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο πρωινό ωράριο του δικαστηρίου και στην άβολη θέση του κατηγορούμενου
|Curtis Means/Pool via REUTERS

ΗΠΑ: Το εδώλιο ταλαιπωρεί και μαραζώνει τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2024, 21:53

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να τύχει στον άνδρα –στον οποιονδήποτε άνδρα– είναι το ξεβόλεμα, διότι οι καθημερινές συνήθειές του είναι αυτές που του γεμίζουν τις «μπαταρίες». Βέβαια, όσο πιο πλούσιος είναι τόσο πιο ακριβά είναι και τα χούγια του, έτσι δυσανασχετεί όταν τα πράγματα στραβώσουν ξαφνικά στη ζωή του – και η δυσφορία του είναι κάθε φορά ανάλογη της ταξικής θέσης του.

Αυτήν την περίοδο τρανό παράδειγμα ξεβολεμένου άνδρα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι αναγκασμένος να παρίσταται στις δικαστικές αίθουσες και μάλιστα να κάθεται αδρανής στο εδώλιο – επιπλέον, δε, δεν μπορεί να διαμαρτύρεται, όσο και αν το επιθυμεί.

Πώς είναι η ζωή του κατηγορούμενου Τραμπ; «Σκέτη μιζέρια» είπε στη Wall Street Journal ο φίλος του Τζον Κατσιματίδης, ένας ομογενής μαγαζάτορας σουπερμάρκετ της Νέας Υόρκης. «Για αυτόν δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κάθεται ακίνητος». Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στερείται πλέον πολλά αγαπημένα πράγματα της ρουτίνας του, όπως τα 12 κουτάκια του αναψυκτικού Diet Coke που του αρέσει να πίνει κάθε ημέρα, και το έξυπνο κινητό του. Εχασε, όμως, και την παρέα των προσώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του, όπως είναι η Νάταλι Χαρπ και άλλα άτομα, αλλά και τις εξυπηρετήσεις που όλοι αυτοί του προσφέρουν.

Οταν ήταν πρόεδρος, ο Τραμπ πήγαινε στο Οβάλ Γραφείο κατά τις 11, όμως τώρα πηγαίνει στην αίθουσα 1530 του Ποινικού Δικαστηρίου του Μανχάταν στις 9.30 το πρωί. Δεν έχει σημασία που άλλοι κρατούμενοι, φυλακόβιοι, περνούν ακόμη χειρότερα, αφού τους ξυπνούν χαράματα στο κελί για να τους πάρουν νηστικούς οι κλούβες του Μεταγωγών. Ο Τραμπ είναι καλοπερασάκιας, έτσι τώρα υποφέρει.

Ο δικαστής δεν του κάνει τα χατίρια, ούτε καν στο ζήτημα της θέρμανσης (ο Τραμπ δήλωσε ότι κρύωνε, όμως ο δικαστής αγνόησε το αίτημα του συνηγόρου για περισσότερη ζέστη στο ερκοντίσιον). Ο Τραμπ έχει καταλάβει ότι πρέπει να σηκώνεται και να κάθεται όποτε διαταχθεί από την έδρα, ότι τέλος πάντων δεν είναι αυτός που κάνει κουμάντο και δίνει εντολές.

Τα media των Δημοκρατικών, όπως οι New York Times, χαίρονται να διαπιστώνουν ότι ο Τραμπ ταλαιπωρείται: «Η ίδια η δίκη είναι για αυτόν τιμωρία» έγραψαν. Εχει μπροστά του, δε, άλλες πέντε βασανιστικές εβδομάδες. Πέρα από τις 34 κατηγορίες, οι οποίες μπορεί να του στοιχίσουν ακόμη και φυλάκιση τεσσάρων ετών, υπάρχει η μεγάλη ταλαιπωρία ενός ανθρώπου που ουδέποτε συναναστράφηκε αγνώστους του για τόσον καιρό.

Δεν είναι μόνο οι μάρτυρες που τον κατηγορούν, είναι και οι ένορκοι που θα τον κρίνουν, οι ρεπόρτερ που μεταδίδουν τα καθέκαστα. Πάνω απ’ όλα είναι η συγκυρία, αφού όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στην προεκλογική περίοδο. Ούτε σοκολάτες μπορεί να φάει, ούτε να ουρήσει καν αν δεν ανακοινώσει διακοπή της δίκης ο δικαστής. Θα ήθελε να είναι με τη Μελάνια, τη γυναίκα του, στα 54α γενέθλιά της, όμως «λόγω της στημένης δίκης», όπως είπε ο ίδιος, δεν τα κατάφερε, σχολίασε και η Corriere della Sera.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...