437
Από την Κεντρική Λαχαναγορά στη Βαρβάκειο ο Πρωθυπουργός: «Η κυβέρνηση δεν κρύβεται από τα προβλήματα του κόσμου» | INTIMEnews

Από τη Βαρβάκειο, στη Μητρόπολη ο Μητσοτάκης – ο στόχος του 33% και τα διλήμματα των ευρωεκλογών

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 10:40
Από την Κεντρική Λαχαναγορά στη Βαρβάκειο ο Πρωθυπουργός: «Η κυβέρνηση δεν κρύβεται από τα προβλήματα του κόσμου»
|INTIMEnews

Από τη Βαρβάκειο, στη Μητρόπολη ο Μητσοτάκης – ο στόχος του 33% και τα διλήμματα των ευρωεκλογών

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 10:40

Τη Βαρβάκειο Αγορά επισκέπτεται ο Πρωθυπουργός, όπου θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει, παραμονές του Πάσχα, με πολίτες και εμπόρους για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, την επίμονη ακρίβεια ειδικά στα τρόφιμα (παρά τη νέα, έστω και μικρή, αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη χώρα μας) αλλά και να στείλει μήνυμα προς όλους: ότι η κυβέρνηση δεν κρύβεται, αλλά βγαίνει μπροστά με απτές παρεμβάσεις στη μάχη της αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

Οπως άλλωστε επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (και από το βήμα της Βουλής την Μ. Τρίτη) βασικός αντίπαλος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από τα προβλήματα της κοινωνίας:

«Εχουμε πολιτικούς αντιπάλους, ναι, αλλά εχθρούς δεν έχουμε. Δεν μαχόμαστε την αντιπολίτευση των άλλων κομμάτων, απαντούμε πάντα, αλλά η πιο σκληρή αντιπολίτευση είναι η αντιπολίτευση των καθημερινών προβλημάτων», είπε, για να επαναλάβει ότι διακύβευμα τον επικείμενων ευρωεκλογών παραμένει «η σταθερότητα και η συνέχεια αυτής της πορείας ανάπτυξης, που έχει ήδη αποδώσει χειροπιαστά αποτελέσματα».

Πεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι ο πήχης του 33% για τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ευρωκάλπες είναι ρεαλιστικός και μπορεί ακόμη και να ξεπεραστεί. Για να επιτευχθεί όμως ο εκλογικός στόχος, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε εκ νέου (και κατά τη σύσκεψη που είχε τη Μ. Τρίτη με τους βουλευτές που εκλέγονται στην Αττική) την ανάγκη να «τρέξουν» όλα τα «γαλαζια» στελέχη –συμπεριλαμβανομένων των υπουργών– για την προβολή του κυβερνητικού έργου και την ανάδειξη των αληθινών διλημμάτων στην κάλπη της 9ης ιουνίου.

«Ναι, σηκώνουμε το γάντι των αληθινών διλημμάτων αυτών των ευρωεκλογών. Θέλουμε να εξακολουθήσουμε σε αυτή την πορεία –παρά τις δυσκολίες– εθνικής σιγουριάς, οικονομικής ανακούφισης ή να ρισκάρουμε όλα όσα έχουμε πετύχει ως τώρα, με αψήφιστες αποφάσεις και με νέα πειράματα; Είμαστε έτοιμοι να δυναμώσουμε τις ελληνικές διεκδικήσεις στην Ευρωβουλή ή θα στείλουμε εκεί εκπροσώπους που κατηγορούν τον τόπο και την πατρίδα σε κάθε ευκαιρία; Και, τελικά, θα επιστρέψουμε στην καθήλωση ή θα διατηρηθούμε σε αυτή την ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή, καλώντας με τη σειρά τους και τους πολίτες να δώσουν την απάντηση στις 9 Ιουνίου.

Τέλος, σε μία ακόμη κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού όσον αφορά το σπάσιμο του πάγου με την Εκκλησία, ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μητρόπολη για την Ακολουθία των Αγίων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, απαντώντας έτσι εκ νέου σε όσους  «εμπορεύονται την πίστη» για την εξυπηρέτηση των πολιτικών τους επιδιώξεων.

Το μήνυμα άλλωστε από το βήμα της Βουλής ήταν και πάλι σαφές: «Για τους εμπόρους της πίστης, νομίζω ότι η Εκκλησία απάντησε πολύ καλύτερα από εμένα. Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...