356
Φωτογραφία από άσκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων | INTIMEnews

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ για το Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 11:21
Φωτογραφία από άσκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων
|INTIMEnews

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ για το Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 11:21

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, υπό τον τίτλο: «Ιδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις».

Το σχέδιο νόμου έχει τέσσερα βασικά σκέλη:

Με το πρώτο συστήνεται το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας, με σκοπό την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας προς όφελος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του επιστημονικού δυναμικού της χώρας.

Στο δεύτερο σκέλος περιλαμβάνονται διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στο τρίτο συστήνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις το Σώμα Πληροφορικής, με αποστολή τη στρατιωτική τους θωράκιση έναντι των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών κυβερνοασφάλειας.

Τέλος, το τέταρτο σκέλος περιλαμβάνει επιμέρους ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν κυρίως στην εύρυθμη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων και στην παρεχόμενη από αυτά υγειονομική φροντίδα, νέα ειδικά προγράμματα θητείας ανδρών και γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στρατολογικές ρυθμίσεις κ.ά.

Αναλυτικά τα μέρη του νομοσχεδίου όπως αναρτήθηκε στο opengov.gr:

Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης ολοκληρώνεται την 13η Μαΐου 2024.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...