179
Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις έξω από τον Λευκό Οίκο στις 15 Νοεμβρίου | Kyle Mazza/Anadolu Agency via Getty Images

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα μεταβιβάσει προσωρινά τις εξουσίες του στην Κάμαλα Χάρις λόγω ιατρικών εξετάσεων

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2021, 18:02
Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις έξω από τον Λευκό Οίκο στις 15 Νοεμβρίου
|Kyle Mazza/Anadolu Agency via Getty Images

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα μεταβιβάσει προσωρινά τις εξουσίες του στην Κάμαλα Χάρις λόγω ιατρικών εξετάσεων

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2021, 18:02

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν θα υποβληθεί την Παρασκευή σε κολoνοσκόπηση «ρουτίνας», μια εξέταση με γενική αναισθησία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Μάλιστα, ο Μπάιντεν θα μεταβιβάσει προσωρινά τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρό του, Κάμαλα Χάρις.

Οι λεπτομέρειες της κατάστασης της υγείας του αμερικανού προέδρου, που κλείνει τα 79 το Σάββατο, θα δημοσιοποιηθούν το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ), διευκρίνισε η αμερικανική κυβέρνηση. «Ο πρόεδρος θα υποβληθεί σε κολονοσκόπηση ρουτίνας» στο ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

«Όπως είχε γίνει και όταν ο πρόεδρος Τζορτζ Γ. Μπους υποβλήθηκε στην ίδια επέμβαση το 2002 και το 2007, και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο για μια σύντομη περίοδο, ενώ θα βρίσκεται υπό αναισθησία», προσέθεσε. Ο Μπάιντεν, που δεν καπνίζει ούτε πίνει, έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, και έλαβε την τρίτη δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Είναι ο πιο γηραιός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και γνωστοποίησε δημόσια ότι σκοπεύει να διεκδικήσει μια νέα θητεία το 2024, αλλά η ηλικία του τροφοδοτεί υποθέσεις ότι θα μπορούσε να εγκαταλείψει τα σχέδια αυτά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News