312
Με ευφάνταστα συνθήματα κατά του Ντόναλντ Τραμπ διαδήλωσαν στο Λος Αντζελες | David McNew/Getty Images/Ideal Image

«Διώξτε τον Τραμπ, τώρα!» ζήτησαν χιλιάδες διαδηλωτές στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2017, 14:22
Με ευφάνταστα συνθήματα κατά του Ντόναλντ Τραμπ διαδήλωσαν στο Λος Αντζελες
|David McNew/Getty Images/Ideal Image

«Διώξτε τον Τραμπ, τώρα!» ζήτησαν χιλιάδες διαδηλωτές στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2017, 14:22

Οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες δεν δείχνουν διατεθειμένοι, για την ώρα, να εκκινήσουν τις διαδικασίες καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά αυτό ζήτησαν χιλιάδες πολίτες των ΗΠΑ, σε «Πορείες Καθαίρεσης» που πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ την Κυριακή, δύο ημέρες πριν από την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, 4η Ιουλίου.

«Κάτω, κάτω, κάτω ο Τραμπ, πάνω, πάνω πάνω ο λαός», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία του Λος Αντζελες. «Κάθε μέρα ξυπνάω και κάτι είναι χειρότερο από την προηγούμενη», είπε ένας από τους χιλιάδες διαδηλωτές.

trumpprot
Ενα φέρετρο για την προεδρία των ΗΠΑ και για τα δικαιώματα γυναικών μεταφέρουν διαδηλωτές στο Λος Αντζελες (David McNew/Getty Images/Ideal Image)

Κατέβηκαν να διαδηλώσουν κατά της διαφθοράς, κατά του μίσους, κατά του τείχους στο Μεξικό, κατά του νομοσχεδίου για την περίθαλψη, κατά της ανικανότητας και της ηλιθιότητας του προέδρου τους.

«Η καθαίρεση είναι μία πολιτική διαδικασία, προβλέπεται από το Σύνταγμα. Δεν μπορούμε να έχουν έναν πρόεδρο που παραβιάζει τον νόμο», φώναξε ο διοργανωτής της πορείας Τιούντορ Ποπέσκου, αναφερόμενος στην αποκάλυψη ότι ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να εγκαταλείψει τις έρευνες για τις σχέσεις του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας, Μάικλ Φλιν, με τη Ρωσία.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις σημειώθηκαν στο Σικάγο, τη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, το Σαν Φρανσίσκο και το Οστιν.

Αλλά σε κάποιες πόλεις κινητοποιήθηκαν και υποστηρικτές του αμερικανού προέδρου. Στο Οστιν, του Τέξας, εκατοντάδες διαδηλωτές τραγουδούσαν «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» μπροστά απ’ το Καπιτώλιο, όπου απηύθυνε μήνυμα στο πλήθος ο γερουσιαστής Αλ Γκριν.

«Αν αγαπάτε τη χώρα σας, πρέπει να αγαπάτε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της δημοκρατίας. Βρίσκομαι σήμερα εδώ επειδή αγαπώ τη χώρα μου. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε άλλους να παριστάνουν ότι είναι πιο πατριώτες από εμάς», είπε.

Υπέρμαχοι του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκαν και στο Λος Αντζελες, εξυπμνώντας και αυτοί την Αμερική, έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...