375
O Ζαν Ασελμπορν. Ο, κατά τον ούγγρο υπουργό Εξωτερικών, «ηλίθιος» | Wikimedia Commons

«Ηλίθιο» αποκάλεσε τον υπ. Εξωτερικών του Λουξεμβούργου ο ούγγρος ομόλογός του!

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 19:48
O Ζαν Ασελμπορν. Ο, κατά τον ούγγρο υπουργό Εξωτερικών, «ηλίθιος»
|Wikimedia Commons

«Ηλίθιο» αποκάλεσε τον υπ. Εξωτερικών του Λουξεμβούργου ο ούγγρος ομόλογός του!

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 19:48

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο, αποκάλεσε «ηλίθιο» τον ομόλογό του του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της ουγγρικής κυβέρνησης, στο οποίο επίσης τον κατηγορεί ότι θέλει να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με μετανάστες.

Η σφοδρή επίθεση του Σιγιάρτο στον ομόλογό του ήρθε ως απάντηση στην κριτική που είχε ασκήσει ο τελευταίος στη δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, αποκαλώντας μάλιστα τον ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπαν, «δικτάτορα», σε συνέντευξή που είχε δώσει στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel.

Απαντώντας, λοιπόν, στην κριτική του λουξεμβούργιου ομολόγου του, ο Σιγιάρτο τόνισε: «Ο Ζαν Ασελμπορν ξεπέρασε κάθε πιθανό όριο με την τελευταία δήλωσή του. Είναι ένας ηλίθιος, αλλά οι Ούγγροι δεν είναι. Ο λαός της Ουγγαρίας δεν έχει ανάγκη τις τρελές ιδέες του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου για το τι είναι καλό για τους ίδιους. Η κυβέρνηση Ορμπάν προστατεύει την ασφάλεια της Ουγγαρίας, ο λουξεμβούργιος υπουργός Εξωτερικών θέλει να διαλύσει τον φράχτη ασφαλείας – μαζί με τον Τζορτζ Σόρος και τους συντρόφους του στην Ουγγαρία – και να πλημμυρίσει την Ουγγαρία με μετανάστες».

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν ο Ζαν Ασελμπορν έχει κάνει λόγο για αποχώρηση της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, λόγω της εξαιρετικά σκληρής της στάσης στη μεταναστευτική κρίση.

O Πέτερ Σιγιάρτο (wikipedia commons)
O Πέτερ Σιγιάρτο (wikipedia commons)

Ετσι, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο μεταξύ των δύο ανδρών.

Το 2016, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου πρότεινε να διακοπεί προσωρινά ή και μόνιμα η συμμετοχή της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, λόγω της παραβίασης «σε μεγάλη κλίμακα» από πλευράς της των ιδρυτικών αξιών της ΕΕ.

«Η Ουγγαρία δεν βρίσκεται μακριά από το να εκδώσει διαταγή να πυροβολούνται πρόσφυγες», τόνισε τότε ο επικεφαλής της λουξεμβουργιανής διπλωματίας.

Η Ουγγαρία απάντησε ότι ο κ. Ασελμπορν «δεν μπορεί να λαμβάνεται υπ’ όψιν στα σοβαρά. Η Ε.Ε. δεν μπορεί να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του δουκάτου, σημειώνοντας ότι όσοι παραβιάζουν βασικές αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού «θα πρέπει να αποκλείονται προσωρινά ή και μόνιμα από την ΕΕ».

Απαντώντας σε έντονο ύφος, ο Πέτερ Σιγιάρτο χαρακτήρισε τον λουξεμβούργιο ομόλογό του «πολιτικό ο οποίος έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό την κατηγορία των προσώπων που μπορούν να λαμβάνονται στα σοβαρά».

Τον χαρακτήρισε ακόμη «επιπόλαιο, πατερναλιστικό και αλαζόνα».

Εν έτει 2018 οι χαρακτηρισμοί συνεχίζονται, όπως και η μεταξύ τους κόντρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...