437
. | ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / IntimeNews

Η Γεννηματά προειδοποιεί: Οσοι ψάχνουν «καρέκλες» να φύγουν τώρα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 19:37
.
|ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / IntimeNews

Η Γεννηματά προειδοποιεί: Οσοι ψάχνουν «καρέκλες» να φύγουν τώρα

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 19:37

Μήνυμα προς όλους έστειλε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, κάνοντας λόγο για υπόγειες συναλλαγές στελεχών του Κινήματος Αλλαγής με άλλα κόμματα και «δούρειους ίππους».

«Θα επαναλάβω και σήμερα κάτι που – καθόλου τυχαία – είχα επισημάνει δημόσια προ καιρού. Όμως κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα, ως δούρειοι ίπποι για να υπονομεύσουν» σημείωσε.

Λίγο νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης αμφισβήτησε με δηλώσεις του την επίσημη γραμμή του κόμματος παραδεχόμενος ότι το αποτέλεσμα των εκλογών «δεν συμβαδίζει με τις προσδοκίες μας».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ πάντως προειδοποίησε πως όσοι «αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα».

Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα η κυρία Γεννηματά είπε πως «μέσα σε δύσκολες συνθήκες η παράταξή μας έδωσε μια άνιση μάχη, καταφέραμε όμως να σταθούμε όρθιοι και μάχιμοι» και πως «διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες που έσπευδαν να περιγράψουν αρνητικά την επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής». Ωστόσο αναγνώρισε πως «δεν συντελέστηκε η επιδιωκόμενη ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών».

Σχετικά με την αυτονομία του ΚΙΝΑΛ σχολίασε πως «εμείς θα επιμείνουμε στον αυτόνομο ρόλο μας και στην αυτοδύναμη πορεία μας. Και επειδή κάποιοι αρχίζουν το βιολί της ουράς του δήθεν προοδευτικού πόλου του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνω: Είμαστε ένα κόμμα τελείως διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τις σύγχρονες σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις». 

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή από πρόσωπα κύρους με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ιωακειμίδη για να εξετάσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ από το 2009 μέχρι σήμερα.

Τέλος, εξήγγειλε:

–  Προγραμματική Συνδιάσκεψη το φθινόπωρο

– Εντός του 2019 Συνδιάσκεψη Νεολαίας για τα πολιτικά θέματα που αφορούν τη νέα γενιά

– Ίδρυση Ακαδημίας Επιμόρφωσης και Αξιολόγησης Στελεχών και δημιουργία μητρώου Στελεχών, με επικεφαλής τον Θανάση Τσούρα, ιστορικό και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ

– Συνδιάσκεψη για την αυτοδιοίκηση

– Ανασύσταση με βάση το νέο μας καταστατικό των Οργανώσεων χώρου δουλειάς, στους εργαζόμενους επικεφαλής αναλαμβάνει ο Ασπιώτης, αλλά και των «Δικτύων» μας στους ΕΒΕ, στους επιστήμονες, στους αγρότες

– Με βάση τις Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα, συγκροτούνται οι Προσωρινές Νομαρχιακές Επιτροπές, οι οποίες θα οδηγήσουν τις Οργανώσεις ανά Νομό στην εκλογή νέων οργάνων (Νομαρχιακές Επιτροπές και Συντονιστικές Γραμματείες Τοπικών Οργανώσεων)

– Συγκροτούνται οι Τομείς Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής σε αντιστοιχία με τα Υπουργεία. Το συντονισμό του έργου τους αναλαμβάνει ο Αποστόλης Σπυρόπουλος. Της σύνθεσης τους θα προηγηθεί ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ενδιαφέροντος

– Γραμματέας οργανωτικού αναλαμβάνει ο Στέφανος Παραστατίδης

– Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αναλαμβάνουν ευθύνη Περιφερειών

– Το φθινόπωρο θα εκδοθεί κάρτα μέλους με συνδρομή , για την οικονομική στήριξη του κινήματος

– Η νέα ΚΟ θα είναι και πάλι η αιχμή του δόρατος στην αντιπολιτευτική μας δράση. Διευθυντής της ΚΟ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μάντζος