563
Η Μισέλ Φάιφερ στο «Εγκλημα στο Οριάν Εξπρές» του Κένεθ Μπράνα | Twentieth Century Fox

Η εντυπωσιακή επιστροφή της Μισέλ Φάιφερ

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 10:07
Η Μισέλ Φάιφερ στο «Εγκλημα στο Οριάν Εξπρές» του Κένεθ Μπράνα
|Twentieth Century Fox

Η εντυπωσιακή επιστροφή της Μισέλ Φάιφερ

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 10:07

«Οταν επανεμφανίστηκα στο τελευταίο Φεστιβάλ του Τορόντο με το “Mother!” του Αρονόφσκι κάποιοι νόμιζαν ότι είχα αποσυρθεί από τον κινηματογράφο. Ή πως ήμουν άρρωστη. Είμαι, όμως, εδώ και αγαπώ πολύ τη δουλειά μου. Ήταν μεγάλη χαρά που με κάλεσε ο Κένεθ Μπράνα για τον ρόλο της χήρας Κάρολιν Χάμπαρντ που έρχεται αντιμέτωπη με τον Πουαρό στο “Έγκλημα στο Οριάν  Εξπρές”».

Αυτά δηλώνει στην Corriere della Sera η Μισέλ Φάιφερ που στην ηλικία των 59 ετών, έπειτα από αρκετά χρόνια απουσίας από τα φώτα της δημοσιότητας και τα κινηματογραφικά πλατό, επιστρέφει δριμύτερη όχι με μία ούτε με δύο αλλά με τρεις νέες ταινίες: το (τηλεοπτικό) «The Wizard of Lies» του Μπάρι Λέβινσον, όπου παίζει στο πλευρό του Ρόμπερτ ντε Νίρο, το «Mother!» του Ντάρεν Αρονόφσκι με συμπρωταγωνιστές την Τζένιφερ Λόρενς και τον Χαβιέρ Μπαρδέμ και την ταινία «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές», διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα και συμπρωταγωνιστές τον Τζόνι Ντεπ και την Πενέλοπε Κρουζ.

MV5BODM5NWQ0NDUtNjk5YS00NTRkLWE3NDUtMThjZDJhMWM1YzhmXkEyXkFqcGdeQXVyNTcxNzI4NQ@@._V1_SY1000_SX1500_AL_
Με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο στο «The Wizard of Lies», την ιστορία του απατεώνα Μπέρναρντ Μέιντοφ, που σκηνοθέτησε για την τηλεόραση ο Μπάρι Λέβινσον

Παρότι βρίσκεται στο τέλος της έκτης δεκαετίας της ζωής της η καλιφορνέζα σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου ελάχιστα έχει αλλάξει από τότε που ήταν η Catwoman στον δεύτερο «Batman» του Τιμ Μπάρτον. Και δείχνει κάθε άλλο παρά έτοιμη να αποσυρθεί.

Αλλά η ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως οι «Επικίνδυνες Σχέσεις» ((Dangerous liaisons) ) και οι «Σχέσεις Πάθους» (The Fabulous Baker Boys) ενώ απέρριψε επιτυχίες όπως το «Θέλμα & Λουίζ» και το «Βασικό Ένστικτο» δηλώνει σήμερα πως «υπάρχουν προτεραιότητες που μετρούν περισσότερο από τη δόξα. Μιλάω κυρίως για τα παιδιά μου, τον Τζον (γεννήθηκε το 1994 από τον γάμο της με τον τηλεοπτικό παραγωγό Ντέιβιντ Κέλι) και την Κλόντια Ρόουζ που για μένα παραμένει ένα κοριτσάκι παρότι είναι 24 χρονών». 

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι υιοθέτησε την κόρη της όντας ανύπαντρη και δίχως να προβεί σε δηλώσεις εντυπωσιασμού, η Φάιφερ αποκάλυψε πως «πάντα μου άρεσαν ρόλοι γυναικών που ξέρουν πώς να είναι δυνατές πέρα από τις όποιες αδυναμίες τους. Στη ζωή μου αναζητούσα αυτήν τη συνοχή». Και πρόσθεσε πως «μεγάλωσα στην Καλιφόρνια και στο Χόλιγουντ και, αρκεί να το θέλει κανείς, μπορεί κάλλιστα να διαφυλάξει την ιδιωτική του ζωή και να κερδίσει τον σεβασμό στα όποια “όχι” του».

Με αφορμή αυτά τα «όχι», για το σκάνδαλο Γουάινσταϊν μαζί με τις όποιες αποκαλύψεις ακολούθησαν, η ηθοποιός με τις τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ εμφανίζεται τουλάχιστον σκεπτική, επισημαίνοντας πως «σίγουρα πρόκειται για μια φρικτή υπόθεση. Αλλά γιατί εκπλησσόμαστε με τόση υποκρισία; Στο Χόλιγουντ ανέκαθεν υφίσταται το φαινόμενο της “επίθεσης” σε επίδοξες ηθοποιούς».

murder-on-the-orient-express-michelle-pfeiffer-printed-sweater
Αψογο στιλ από την 59χρονη Φάιφερ στο Οριάν Εξπρές

Παρά τη δυναμική επιστροφή της στη μεγάλη οθόνη η Φάιφερ αναφέρει πως «προτεραιότητές μου εξακολουθούν να είναι ο σύζυγός μου και τα παιδιά μου. Αλλά χαίρομαι εάν κάποιος, όπως ο Κένεθ Μπράνα μου πει πως δεν έχει ξεχάσει το κορίτσι που ήμουν στις “Σχέσεις Πάθους”».

Όσον αφορά το βάρος των περασμένων δεκαετιών η σαγηνευτική Μισέλ δηλώνει πως «ως ηθοποιός είμαι γαλήνια: στην ηλικία των 59 ετών μπορεί κανείς να ερμηνεύσει ενδιαφέροντες ρόλους. Εγώ δεν θα σταματήσω. Γιατί επίσης σε κάποιο σημείο της ζωής μπορεί κάποιος να ξαναβρεί τα όνειρα της νεότητάς του. Και θεωρώ πως οι γυναίκες θα πρέπει να σταματήσουν να συμβιβάζονται. Και ούτε να καταφεύγουν σε διάφορα τεχνάσματα για να σταματήσουν τον χρόνο».     

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...