652
Ο Γιάννης Παπαχρήστου, γενικός διευθυντής της Coca-Cola Τρία Εψιλον και η Λίλιαν Νεκταρίου, γενική διευθύντρια της Coca-Cola στην Ελλάδα |

H Coca-Cola 3Ε γιόρτασε το χρυσό ιωβηλαίο της στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 21:25
Ο Γιάννης Παπαχρήστου, γενικός διευθυντής της Coca-Cola Τρία Εψιλον και η Λίλιαν Νεκταρίου, γενική διευθύντρια της Coca-Cola στην Ελλάδα
|

H Coca-Cola 3Ε γιόρτασε το χρυσό ιωβηλαίο της στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 21:25

Τα 50 τους χρόνια γιόρτασαν Coca-Cola Τρία Εψιλον και Coca-Cola στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να δημιουργούν αξία που μένει στη χώρα μας.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2019 για να τιμήσει όσους συνδέονται με αυτήν την πορεία, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτείας, θεσμικοί φορείς, σημαντικοί συνεργάτες, προμηθευτές, πελάτες, κοινωνικοί εταίροι, παρουσία του διοικητικού συμβουλίου και του προέδρου του Ομίλου Coca-Cola HBC, Αναστάση Δαυίδ, καθώς και του Νίκου Κουμέττη, προέδρου για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), Coca-Cola EMEA.

«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε για τα επόμενα 50 χρόνια να δημιουργούμε αξία για τη χώρα και να αποτελούμε μια δύναμη αισιοδοξίας, υπερηφάνειας, προσφοράς για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της» δήλωσε απευθυνόμενους στους προσκεκλημένους ο Γιάννης Παπαχρήστου, γενικός διευθυντής της Coca-Cola Τρία Εψιλον.

Η Λίλιαν Νεκταρίου, γενική διευθύντρια της Coca-Cola στην Ελλάδα, τόνισε από την πλευρά της: «Γιορτάζουμε τα 50 χρόνια της παρουσίας μας στην Ελλάδα με όλους αυτούς που είναι συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην Ελλάδα και για τα επόμενα 50 χρόνια».

Στην επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία των πέντε δεκαετιών, η καινοτομία είχε πάντοτε καθοριστικό ρόλο.

Το ταξίδι που ξεκίνησε με την εμφιάλωση του πρώτου μπουκαλιού Coca-Cola, και παρουσιάστηκε στην εκδήλωση σε ειδική προθήκη, συνεχίστηκε το 1983 με το λανσάρισμα της Amita, το 1986 με την κυκλοφορία της Coca-Cola Light, το 1989 με το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, το 2007 με την είσοδο της Coca-Cola Zero στην ελληνική αγορά και το 2012 με το Schweppes. Περιελάμβανε όμως και παγκόσμιες καινοτομίες που ξεκίνησαν από τη χώρα μας, όπως η Sprite Zero το 2002 και η παγκόσμια πρώτη εμφάνιση της Coca-Cola Στέβια το 2017.

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, η συνολική συνεισφορά στο ελληνικό ΑΕΠ αθροιστικά στα πενήντα χρόνια υπολογίζεται σε € 76,5 δισεκατομμύρια σε τιμές 2018 (1% του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο τον χρόνο).

Η γιορτή των 50 χρόνων στάθηκε επίσης η αφορμή για να τονιστεί το μήνυμα ότι το αύριο δημιουργείται κάθε μέρα και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο. Ενα αύριο που έχει επίκεντρο τη χώρα μας και αναπτύσσεται σε 4 πυλώνες: δημιουργία αξίας για την Ελλάδα με επενδύσεις στην τοπική παραγωγή και στην εργασιακή απασχόληση, προϊούσα καινοτομία για την ανάπτυξη της αγοράς, βιώσιμη ανάπτυξη και καθοριστική συμβολή στην κοινωνία με ευκαιρίες στους νέους να μείνουν και να δημιουργήσουν το μέλλον τους εδώ.

Η Coca-Cola Τρία Εψιλον και η Coca-Cola στην Ελλάδα συνολικά απασχολούν 1.885 εργαζόμενους, σε 4 εργοστάσια, 3 διοικητικά γραφεία και 16 γραφεία πωλήσεων σε όλες τις γωνιές της χώρας. Από το Σχηματάρι Μega-Plant κάνουν εξαγωγές σε 11 χώρες, ενώ συνεργάζονται με χιλιάδες πελάτες και τοπικούς προμηθευτές, υποστηρίζοντας 22.600 θέσεις εργασίας.

Μόνο την τελευταία τριετία έχουν προσφέρει περισσότερα από 30 νέα προϊόντα και γεύσεις στην ελληνική αγορά, πολλά από τα οποία δημιουργούνται εδώ βάσει των γευστικών προτιμήσεων των Ελλήνων. Επιπλέον, το γυάλινο μπουκάλι-σύμβολο της Coca-Cola παγκοσμίως, έχει γίνει «όχημα» για να προβληθεί η ομορφιά και η παράδοση πέντε εκ των μεγαλυτέρων τουριστικών προορισμών της χώρας μας: της Κρήτης, των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, καλύπτοντας πλέον το 70% των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Ως εργοδότες επιλογής για τη νέα γενιά, υλοποιούν μαζί με φορείς, περιφέρειες και δήμους, πελάτες και συνεργάτες, τα μεγαλύτερα προγράμματα για την απασχολησιμότητα στη χώρα: το Youth Empowered, το μεγαλύτερο ανοιχτό πρόγραμμα που προσφέρει δεξιότητες, καθοδήγηση και δικτύωση σε νέους ανέργους και το Regeneration, ένα πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής, που ανοίγει τον δρόμο για την αγορά εργασίας.

Μέσα από μια σειρά συνεργασιών με την πολιτεία, την κοινωνία των πολιτών, start-ups και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, δημιουργούν καινοτόμα προγράμματα, όπως το Zero Waste Future, που στόχο έχει να αλλάξουμε στάση απέναντι στα απορρίμματα. Η αρχή έγινε το 2018 από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να γίνει η πρώτη πόλη μηδενικών απορριμμάτων στην Ελλάδα. Και τώρα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, το πρόγραμμα επεκτείνεται δυναμικά, μέσα από νέες συνεργασίες, σε πολλούς άλλους τομείς και ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας.