347
Φωτογραφία αρχείου: Ο Τζέρεμι Αϊρονς στην ταινία «Μπαμπάς εν δράσει» | imdb

Δίπλα στους ακτιβιστές της Ρώμης ο Τζέρεμι Αϊρονς

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 20:02
Φωτογραφία αρχείου: Ο Τζέρεμι Αϊρονς στην ταινία «Μπαμπάς εν δράσει»
|imdb

Δίπλα στους ακτιβιστές της Ρώμης ο Τζέρεμι Αϊρονς

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 20:02

Με μία ομιλία γεμάτη πάθος, ο ηθοποιός Τζέρεμι Αϊρονς επιτέθηκε στην άνοδο του πολιτικού εξτρεμισμού στην Ευρώπη, υπερασπιζόμενος τους τέσσερις ακτιβιστές που ξυλοκοπήθηκαν από τους νεοναζί στη Ρώμη. «Θα πρέπει να έχουμε ανθρωπιά και να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά ό,τι έγινε πριν από 70 χρόνια», είπε ο 70χρονος σταρ.

Ο ηθοποιός βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ιταλίας για να μιλήσει σε εκδήλωση ομάδας σινεφίλ, που αναβιώνει υπαίθριους κινηματογράφους στα εργατικά προάστια της Ρώμης και μάχεται ενάντια στους νεοναζί.

Σε μία από τις προβολές και για να υποστηρίξει την πρωτοβουλία, ήταν παρών και ο αμερικανός σκηνοθέτης Πολ Σρέιντερ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η ηθοποιός Ντέμπρα Γουίνγκερ. Το εγχείρημα υποστηρίζουν επίσης ο Μάρτιν Σκορτσέζε και ο Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Το βράδυ του Σαββάτου, πριν ο Αϊρονς φτάσει στη Ρώμη, οι τέσσερις ακτιβιστές αναγνωρίστηκαν από ομάδα ακροδεξιών, καθώς ο ένας από αυτός φορούσε μπλουζάκι που έγραφε «Cinema America». «Βγάλε τη μπλούζα σου, αυτό που γράφει είναι αντιφασιστικό. Είσαι βρωμερός αντιφασίστας;», τον ρώτησε ένας από τους περίπου 10 ακροδεξιούς της ομάδας. Αυτός αρνήθηκε και τότε του επιτέθηκαν με μπουκάλια, κλοτσιές και μπουνιές, του έσπασαν τη μύτη και του προκάλεσαν θλαστικά τραύματα.

Ο Ντέιβιντ Χαμπίμπ χρειάστηκε επέμβαση στη μύτη μετά τον ξυλοδαρμό από τους ακροδεξιούς στη Ρώμη

Οι επιθέσεις στη Ρώμη αυξάνονται από τις ακροδεξιές ομάδες και οι επικριτές αναφέρουν ότι τα μέλη των ομάδων εμπνέονται από τις ομιλίες κατά των μεταναστών που κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Ο Αϊρονς εμφανίστηκε στην εκδήλωση την Κυριακή το βράδυ φορώντας το ίδιο μπλουζάκι με  τον νεαρό που έπεσε θύμα επίθεσης. Στην ομιλία του ανέφερε ότι έχει γίνει κατανοητό πώς η ανισότητες έχουν οδηγήσει στην άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη, και διευκρίνισε πώς το να ενθαρρύνουμε τη βία δεν είναι λύση.

«Μπορεί κάποιοι να είναι πολύ ισχυροί και πλούσιοι και να υπάρχουν άνθρωποι που να αισθάνονται εγκαταλειμμένοι. Ολοι όμως τρώμε, όλοι κοιμόμαστε και όλοι κάνουμε σεξ. Είμαστε όλοι ίδιο», τόνισε στην ομιλία του ο ηθοποιός, ο οποίος υπήρξε πρεσβευτής καλής θέλησης του ΟΗΕ. «Ας μην επιτρέψουμε στη βία να βυθιστεί στις καρδιές μας», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...