317
Ο Γιώργος Τσίπρας: «Και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει». | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιώργος Τσίπρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2019, 18:36
Ο Γιώργος Τσίπρας: «Και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει».
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιώργος Τσίπρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2019, 18:36

Δεν απέκλεισε την πιθανότητα να δημιουργηθεί νέο κόμμα ο εξάδελφος και διευθυντής του Oικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «τα κόμματα που δεν αλλάζουν πεθαίνουν», ενώ εξέφρασε την επιθυμία να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το εάν υπάρχει χώρος να δημιουργηθεί και άλλο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα». Αναφερόμενος εξάλλου στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόνισε ότι «τα κόμματα που δεν αλλάζουν πεθαίνουν ή μεταλλάσσονται σε κάτι που δεν ήθελαν» και ότι αυτό «έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν» διατύπωσε την άποψη ότι «με αυτήν την έννοια και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει».

«Πρέπει πιο οργανικά, πολιτικά, να εκφράζει όλο τον κόσμο που τον στήριξε εκλογικά το 2015 σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και θα τον ξαναστηρίξει και τώρα», διευκρίνισε και πρόσθεσε πως «υπάρχει μια καθυστέρηση στο τι ήταν το παλιό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του τι μπορεί να είναι σήμερα, να εκφράσει. Αυτό το βήμα, το όχημα της προοδευτικής συμμαχίας, του προοδευτικού μετώπου, είναι το όχημα που θα μας φτάσει ακριβώς σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα ανταποκρίνεται σε κάτι τέτοιο».

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι και ενιαίο κόμμα ανέφερε ότι ««δεν μπορεί να αποκλείσω τίποτα για το μέλλον. Νομίζω οτιδήποτε είναι καλύτερο για την έκφραση αυτού του κόσμου, για τη συσπείρωση όσο γίνεται περισσότερων πολιτικών δυνάμεων σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, που μετά και την έξοδο από τα Μνημόνια μπορούμε πια να εφαρμόσουμε, είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Για την κόντρα Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου ο κ. Τσίπρας μίλησε για μια αντιπαράθεση «που ξεκίνησε από τον καιρό που και οι δυο ήταν υπουργοί της κυβέρνησης» και πως είχε και «αρκετά προσωπικά στοιχεία, χωρίς να αναδεικνύει ζητήματα».

Τέλος, για το εάν θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές δήλωσε ότι έχει εκφράσει την επιθυμία του (προφανώς στον εξάδελφο πρωθυπουργό) για την Δυτική Αττική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...