535
Η Ολίβια Νιούτον Τζόν καλείται να δώσει για τρίτη φορά μία σκληρή μάχη με τον καρκίνο | REUTERS/Mario Anzuoni

Για τρίτη φορά αντιμέτωπη με τον καρκίνο η Ολίβια Νιούτον Τζον

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2018, 13:48
Η Ολίβια Νιούτον Τζόν καλείται να δώσει για τρίτη φορά μία σκληρή μάχη με τον καρκίνο
|REUTERS/Mario Anzuoni

Για τρίτη φορά αντιμέτωπη με τον καρκίνο η Ολίβια Νιούτον Τζον

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2018, 13:48

Η Ολίβια Νιούτον Τζον έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1978 μέσα από το πολύ επιτυχημένο μιούζικαλ «Grease». Εφέτος συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την κυκλοφορία της συγκεκριμένης ταινίας και το ξανθό κορίτσι με το λαμπερό χαμόγελο που υποδύθηκε την συνεσταλμένη «Σάντι» στο πλευρό του αλητόβιου Τζον Τραβόλτα, ήρθε και πάλι στο προσκήνιο.

Δυστυχώς, αυτές τις ημέρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, όπως αυτό του Independent, που κάνουν λόγο για τη νέα περιπέτεια υγείας της βρετανίδας ηθοποιού. Είναι η τρίτη φορά που ο καρκίνος της χτυπά την πόρτα και η ίδια, η οποία κλείνει τα 70 στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, δηλώνει ότι το δώρο γενεθλίων που θα κάνει στον εαυτό της, είναι να βγει νικήτρια και πάλι.

Η πρώτη φορά που ξεπέρασε την επιθετική ασθένεια ήταν το 1992. Στη συνέχεια, «ξανασυναντήθηκαν» το 2013. Και τώρα, όπως η δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε με συνέντευξή της σε τηλεοπτικό κανάλι της Αυστραλίας, έφτασε η ώρα για μία τρίτη σκληρή αναμέτρηση.

Με τον συμπρωταγωνιστή της στο «Grease» Τζον Τραβόλτα, κατά τη διάρκεια ειδικής προβολής του μιούζικαλ για την επέτειο των σαράντα ετών, στο Μπέβερλι Χιλς (REUTERS/Mario Anzuoni)

Το 2013, ύστερα από ένα όχι πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητο, βρέθηκε στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια μίας ιατρικής εξέτασης, ο γιατρός εντόπισε ένα ογκίδιο στον ώμο της. Αρχικά θεώρησαν ότι ήταν κάποιος ερεθισμός από τη ζώνη ασφαλείας, όμως οι ειδικές εξετάσεις που ακολούθησαν, αποκάλυψαν ότι ο καρκίνος του στήθους είχε επιστρέψει και εξαπλωθεί.

Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν είχε μιλήσει δημοσίως για το δεύτερο χτύπημα του καρκίνου, η απάντησή της ήταν αποστομωτική: «Σκέφτηκα ότι πρόκειται για τη δική μου ζωή και αποφάσισα να κρατήσω κάποια πράγματα για τον εαυτό μου».

Τώρα λοιπόν, ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί με το ευρύ κοινό, ότι το 2017 οι γιατροί τής ανακοίνωσαν ότι έπρεπε να οπλιστεί και πάλι με δύναμη, καθώς αυτή τη φορά ο καρκίνος έκανε την εμφάνισή του στη βάση της σπονδυλικής της στήλης. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια αναγκάστηκε να ακυρώσει μία προγραμματισμένη περιοδεία και να υποβληθεί σε θεραπεία μέσω ακτινοβολίας.

Ολίβια Νιούτον Τζον και Τζον Τραβόλτα στο θρυλικό μιούζικαλ «Grease» του 1978 (Paramount Pictures)

«Ο σύζυγός μου βρίσκεται πάντα στο πλευρό μου, είναι πάντα εκεί για να με στηρίξει και πιστεύω ότι θα κερδίσω κι αυτή τη φορά, αυτός είναι ο στόχος μου» είπε με συγκινητικό πείσμα.

Αποκάλυψε επίσης, ότι αντιμετωπίζει τον καρκίνο με «μοντέρνες» πρακτικές, παράλληλα με διάφορες φυτικές θεραπείες, έχει εξαφανίσει ολοσχερώς τη ζάχαρη από τη διατροφή της, ενώ χρησιμοποιεί θεραπευτική κάνναβη για να αντέξει τον σωματικό πόνο.

Ο σύζυγός της, Τζον Ιστερλινγκ, έχει ιδρύσει την εταιρεία Amazon Herb και καλλιεργεί κάνναβη για θεραπευτική χρήση στο ράντσο τους στην Καλιφόρνια.

«Στην Καλιφόρνια είναι νόμιμο να καλλιεργείς έναν συγκεκριμένο αριθμό φυτών για να τα χρησιμοποιείς για τα δικά σου θέματα υγείας. Είμαι πολύ τυχερή που ζω εκεί και που ο σύζυγός μου είναι αυθεντία στη θεραπευτική κάνναβη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ολίβια Νιούτον Τζον, η οποία στο παρελθόν έχει ζήσει στην Αυστραλία, έχει συνδέσει από το 1992 το όνομά της με πολλές καμπάνιες κατά του καρκίνου. Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας υπάρχει μάλιστα ένα κέντρο ερευνών που σχετίζεται με τον καρκίνο και έχει πάρει το όνομά της: Olivia Newton-John Cancer Wellness Research Center.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...